Grupul pentru Dialog Social condamnă ferm instigarea AUR împotriva jurnaliștilor

Redactia | 28.01.2022

Pagina oficială a Alianței pentru Unirea Românilor a devenit spațiul unui joc extrem de periculos: susținătorilor AUR li s-a cerut să numească „cele mai toxice și false organe de presă”.

Pe aceeași temă

„Demersul a conturat o lungă „listă neagră” de publicații, televiziuni, radiouri incriminate, fără criterii sau argumente, ca fiind mincinoase, josnice sau chiar „criminale””, se arată în comunicatul GDS.

„Argumentul că „și alții” ar fi întocmit „liste negre” nu poate fi acceptat. Conduita liderilor AUR, urmată cu entuziasm de membri și simpatizanți, contribuie la divizarea societății, la agresiune, la stigmatizare și încalcă prevederi constituționale și legi în vigoare.

Grupul pentru Dialog Social condamnă orice formă de intimidare a jurnaliștilor prin incitarea publicului la un fals exercițiu de evaluare. Instigarea la ură și dispreț față de o profesie esențială în democrație este cu atât mai condamnabilă cu cât vine din partea unui partid parlamentar.

GDS condamnă ferm conduita partidului AUR și a liderilor săi, implicați în acţiuni extremiste, antisemite și xenofobe”, se mai spune în comunicat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22