Gurulev, oficial militar rus: Armata Osetiei de Sud va fi integrata in cea a Rusiei

P.c. | 28.05.2015

Pe aceeași temă

Andrei Gurulev, comandantul Armatei a 58-a din cadrul Districtului Militar Sud a Federatiei Ruse, a anuntat ca armata din Osetia de Sud va fi integrata in cea a Rusiei. Comandantul a anuntat ca aceasta integrarea se va face pe baza "Tratatului de alianta si integrare" semnat de Rusia cu regiunea separatista georgiana in 18 martie, relateaza Hotnews.

 

Gurulev a aratat ca armata Osetiei de Sud nu este numeroasa, dar indeplineste misiuni importante, indeosebi privind apararea granitei republicii: "In prezent, are loc procesul de ratificare. Potrivit acordului, armata Osetiei de Sud va fi integrata in cea a Federatiei Ruse, urmand sa aiba o pregatire si obiective comune", a declarat Andrei Gurulev.
 

("Osetia de Sud si Abhazia sunt teritorii georgiene")

 

Gurulev nu a precizat insa data la care va avea loc unificarea efectiva a celor doua armate : "Aceasta decizie va fi luata de conducerea tarii", a spus el."In prezent, pincipala misiune a Osetiei de Sud este sa nu permita invazia inamicului si ocuparea republicii. Aceasta misiune este indeplinita de Unitatea a 4-a", a adaugat oficialul militar rus.

 

CITITI SI: Rusia incalca din nou regulile internationale si semneaza un asa-zis tratat de alianta cu regiunea georgiana Osetia de Sud. NATO: Nu recunoastem actul. Moscova sa isi retraga trupele din Georgia

 

Rusia a semnat pe 18 martie un "Tratat de alianta si integrare" cu regiunea separatista georgiana Osetia de Sud. Acordul, denuntat de NATO, a fost semnat la exact un an de la anexarea de catre Rusia a regiunii ucrainene Crimeea. In noiembrie 2014, Rusia a semnat un acord asemanator cu Abhazia.

 

In anul 2008, Georgia, care spera sa adere la NATO, a fost implicata intr-un conflict cu Rusia privind suveranitatea asupra regiunilor separatiste Osetia de Sud si Abhazia. La finalul confruntarilor, Moscova a recunoscut independenta celor doua teritorii georgiene.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22