Gușă, sluj la PSD: Mitrea invitat permanent la Realitatea Plus și Anca Alexandrescu, un nou proiect

Laurentiu Gheorghe | 25.02.2020

Cozmin Gușă, fost asociat la Realitatea TV revenit în PSD închină noul post Realitatea Plus celor trei trandafiri. Prezenta „vedetelor”, Miron Mitrea și Anca Alexandrescu, dovada „înroșirii” postului.

Pe aceeași temă

Miron Mitrea, readus în fruntea PSD de Viorica Dăncilă pe post de consultant în campania electorală de la prezidențiale, va fi invitat permanent la Realitatea Plus în fiecare duminică seara, la o emisiune realizată de Gabriel Bălașu și de Alexandra Păcuraru, anunță G4Media.ro, citând surse apropiate conducerii postului.

Emisiunea lui Miron Mitrea se va numi Culisele Puterii și va fi difuzată duminică de la 20 la 21.

Unul dintre moderatori, Alexandra Păcuraru, este fiica lui Maricel Păcuraru, unul dintre patronii Realitatății TV care a fost încarcerat împreună cu Miron Mitrea la penitenciarul VIP-urilor, Poarta Albă.

În noiembrie 2014, Maricel Păcuraru a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Poșta Româna, cu prejudiciu de peste patru milioane de euro, în care a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Păcuraru a fost eliberat de la Poarta Albă în ianuarie 2017, după ce a executat 815 zile din pedeapsa de 1.460 de zile.

În același interval cu Maricel Păcuraru a fost închis la Poarta Albă și Miron Mitrea. Condamnat în februarie 2015 la doi ani cu executare pentru luare de mită şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale în dosarul privind lucrările de renovare făcute la casa mamei sale, Mitrea a fost eliberat în mai 2016 după un an și patru luni de închisoare.

Pe lângă Miron Mitrea, Maricel Păcuraru i-ar fi propus și Ancăi Alexandrescu, unul dintre consultanții foarte apropiați de fostul lider PSD, Liviu Dragnea dar și în bune relații cu Miron Mitrea.

Anca Alexandrescu a postat pe pagina ei de Facebook poze realizate în studioul Realitatea TV, cu hastagul #newprojectcomingsoon și #backinbusiness

Potrivit surselor G4Media.ro, Anca Alexandrescu se va ocupa de site-ul realitateadinpsd.ro, branduit cu sigla realitatea pusă alături de cea a PSD.

Amintim că la sfârșitul anului trecut, în decembrie 2019, Cosmin Gușă, partener cu Maricel Păcuraru în acționariatul Realitații Plus, a revenit în PSD.

Compania care operează Realitatea Plus TV este deținută de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, aceiași acționari ca în cazul Realitatea TV, care a rămas fără licență din cauza datoriilor.

Realitatea Media SA a pierdut licența Realitatea TV din cauza datoriilor enorme: peste 320 de milioane de lei în total, din care aproape 130 de milioane de lei numai la stat.

Prin comparație, deținătoarea licenței Realitatea Plus, Geopol International SRL, o duce foarte bine: are datorii de „numai” 4,2 milioane de lei (dar nici un leu nu este datorat statului, conform ANAF) și pierderi, în 2018, de aproape 120.000 de lei la venituri de aproape 1,2 milioane de lei.

Din 2013 încoace, Geopol International SRL a avut profit în numai doi ani (2015 și 2017), în rest doar pierderi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22