Guvern: Nu exista nicio legatura intre vaccinare si imbolnavirea copiilor din Arges

Vlad Toma | 26.05.2016

Guvernul anunta ca, in urma verificarilor realizate de Corpul de control al Primului-ministru în legătură cu situația copiilor transferați cu afecțiuni grave de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul pentru Copii Maria Curie din Bucuresti, nu a fost identificata o cauza anume care ar fi provocat îmbolnăvirea copiilor.

Pe aceeași temă

 

Guvernul precizeaza insa ca au fost identificate mai multe nereguli ale sistemului medical si subliniaza faptul ca nu s-a descoperit nicio legatura intre aprovizionarea și gestionarea stocurilor de vaccinuri și afecțiunile copiilor.

 

"Corpul de Control al Primului-ministru nu a identificat cauza îmbolnăvirilor copiilor transferați de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie. În cadrul acțiunii de documentare efectuate au fost identificate însă neconformități în cadrul sistemului de sănătate, care au fost menționate în nota întocmită la finalul acestei acțiuni.

 

Nicăieri în cuprinsul notei nu este menționată existența vreunei legături între neconformitățile identificate, privind aprovizionarea și gestionarea stocurilor de vaccinuri și afecțiunile copiilor de la Spitalul de Pediatrie Pitești. O astfel de legatură ar fi de altfel imposibilă din punct de vedere medical, iar orice speculație în acest sens este lipsită de fundament."

 

Mai multi bebeluși din judetul Arges au murit din cauza bacteriei E.coli 026, o tulpină deosebit de agresivă, insa nu s-a stabilit cu exactitate pana in prezent sursa acestor probleme.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22