Guvernatorul BNR critica deficitul de comunicare al bancilor

T.d. | 08.06.2015

Pe aceeași temă

Bancile sa nu aiba pretentia ca publicul sa inteleaga aspecte pe care banca nu le explica, a spus luni Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

Prezent la evenimentul Summer Banking Academy, organizat de Institutul Bancar Roman, Isarescu a subliniat nevoia ca bancile comerciale sa explice in mod publicului aspectele de baza ale activitatii bancare.

"Chestiunile de comunicare nu sunt deloc simple. Vedeti cat sunt de complicate in toata lumea. Nu le neglijati! (...) Pentru publicul larg, revenirea, cu forme adecvate, la bazele activitatii bancare trebuie facuta in permanenta si cu inteligenta. Lumea uita! Altminteri, apar atacuri, mai ales in momentele delicate de tensiuni economico-sociale, cel putin pripite, le spun eu, dar ele sunt bazate si pe neintelegere. Sau cei care ataca se bazeaza pe neintelegerea publicului”, a aratat Isarescu, potrivit HotNews.

Guvernatorul bancii centrale a continuat: “sub nicio forma nu trebuie sa aveti pretentia ca publicul larg sa inteleaga cum functioneaza o banca, daca dumneavoastra nu ii explicati. Comunicarea nu trebuie sa ramana la lucrurile complicate. Reveniti de cate ori este cazul la baza activitatii financiare, intr-o maniera frecventa si continua".

Oficialul roman considera necesari oameni de specialitate in comunicarea facuta de sistemul bancar.

Prezent si el la evenimentul organizat de Institutul Bancar Roman, viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a subliniat faptul ca nivelul de activitate al sistemului bancar este scazut.

Sistemul bancar este bine capitalizat, are lichiditate, nivelul de activitate este scazut. Trebuie relansata creditarea. Asta presupune si o evolutie in economia reala, o evolutie si o adaptare a bancilor, trebuie sa se apropie unele de altele", a spus Olteanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22