Guvernul a aprobat o modificare la Legea educatiei care ii va permite premierului Ponta sa renunte la doctorat. Astfel, va evita retragerea titlului pentru plagiat

Fara Autor | 29.12.2014

Pe aceeași temă

Guvernul discută în ședința de azi, ultima din acest an, o modificare la Legea educației naționale care le va permite deținătorilor de doctorat să renunțe la acest titlu științific. Legea menționeaza acum doar situația de retragere a titlului, din diferite cauze, printre care și plagiatul, în această categorie aflându-se și premierul.

 

UPDATE: Modificarea a fost aprobată printr-o ordonanță de urgență ce va pleca spre Monitorul Oficial, pentru publicare.

OUG-urile nu pot fi atacate decât de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

 

Dacă schimbarea este aprobată, prim-ministrul va putea să scape de doctorat, fără a se menționa plagiatul și fără a suferi, deocamdată, vreo repercusiune.

 

Reamintim că premierul Ponta a anunțat în urmă cu două săptămâni ca va renunța la doctorat, fără însă a folosi cuvântul plagiat, și a cerut Universității București să ia act de acest lucru și să declanșeze demersurile procedurale.

 

Ulterior, Universitatea București, unde Ponta a obținut acest titlu, a trimis o solicitare Ministerul Educației, instituția ce poate face acest lucru.

 

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, numit în 2012 la conducerea CNATDCU, instituția care imediat după schimbarea componenței avea să dea un al doilea verdict – de neplagiat - în cazul Ponta, a declarat pentru presă, acum două săptămâni, că va analiza căile legale pentru retragerea titlului.

 

Citiți și: Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei: Retragerea titlului de DOCTOR al lui Victor PONTA poate fi facuta printr-un act de aceeasi valoare ca si actul prin care a fost conferit. Solutia legala va fi aplicata cu celeritate

 

Modificarea Legii aflată azi pe masa Guvernului, îi va permite lui Ponta să renunțe la titlu, pentru a evita retragerea acestuia.

 

Citiți și: Universitatea din Bucuresti SOLICITA in mod oficial ministrului Educatiei sa ii retraga titlul de Doctor lui Victor Ponta

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22