Guvernul a trimis Parlamentului un moratoriu in privinta exploatarii cu cianuri

Vlad Toma | 27.12.2016

Guvernul a transmis Parlamentului un moratoriu pe o perioada de 10 ani in privinta exploatarii cu cianuri, sustinand efectuarea unor cercetari pentru o modalitatea mai ecologica de exploatare.

Pe aceeași temă

 

"Guvernul susţine instituirea unui moratoriu privind utilizarea tehnologiilor pe bază de cianuri în exploatarea minieră auro-argintiferă pentru o perioadă de 10 ani, cu o clauză de revizuire după 5 ani, sub condiţia derulării unui studiu de impact economico-social şi de mediu, precum şi a unui studiu tehnic privind atât tehnologiile existente, cât şi tehnologiile alternative cianurării”, a declarat Liviu Iolu, citat de News.ro

 

Iolu a precizat ca Guvernul are in vedere două iniţiative legislative existente în Parlament care prevăd interzicerea mineritului cu cianuri.

 

Guvernul mentioneaza in moratoriul depus la Parlament accidentele din trecut in urma carora a rezultat poluare cu cianuri si incearca sa duca acest proiect dincolo de interesele strict comerciale.

 

Guvernul mentioneaza in acest moratoriu mai multe accidente care au dus la poluare cu cianuri, in Romania si in strainatate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22