Guvernul aloca bani pentru imbunatatirea sistemului penitenciar

T.d. | 11.03.2015

Pe aceeași temă

Executivul pregateste o alocare bugetara pentru imbunatatirea conditiilor si cresterea capacitatii de cazare din penitenciare. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Guvernului, iar banii urmeaza a fi alocati din Fondul de rezerva.

Decizia a fost luata, miercuri, de Guvern, printr-o ordonanta de urgenta.

Actul normativ stabileste cadrul legal care va permite alocarea de sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernlui pentru Ministerul Justitiei si finantarea unor cheltuieli in vederea imbunatatirii conditiilor si cresterii capacitatii de cazare a sistemului penitenciar.

Calota a precizat ca fondurile vor fi alocate pentru penitenciare in urma propunerilor venite de la Ministerul de Justitie, potrivit Ziare.com.
 

Deficit de peste 10.000 de locuri

La finele lunii ianuarie, aproape 30.000 de detinuti se aflau in detentie, potrivit unui document al Ministerului Justitiei.

Datele prezentate arata ca statul cheltuieste lunar cu intretinerea unuie persoane aflate in inchisoare 512 lei, insa capacitatea sistemului penitenciar prezinta deficiente grave, fiind vorba despre peste 10.000 de locuri deficit de cazare.
 

Efort financiar considerabil

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, ca situatia conditiilor din penitenciare este in unele cazuri "sub limita demnitatii umane" si sunt necesare fonduri de aproximativ un miliard de euro pentru a remedia acest lucru, existand demersuri pentru obtinerea de fonduri europene in acest sens.

Duminica, premierulVictor Ponta a declarat ca sistemul penitenciar se confrunta de mult timp cu probleme, motiv pentru care Romania a si fost condamnata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22