Guvernul alocă din Fondul de Rezervă 1 milion de lei pentru dublul campion mondial David Popovici

Redactia | 23.06.2022

Guvernul alocă din Fondul de Rezervă 1 milion de lei pentru David Popovici, după ce înotătorul de 17 ani a stabilit noi recorduri și performanțe mondiale.

Pe aceeași temă

David Popovici a devenit primul înotător după 1973 care a reușit să obțină aurul pentru ambele probe din Campionatul Mondial, cea de 100 de m și de 200 m.

De asemenea, Popovici este primul înotător bărbat care a obținut aceste performanțe în România.

David Popovici a stabilit, la Budapesta, noi recorduri mondiale de viteză pentru juniori, la cele două probe la care a fost medaliat.

Tânărul a reușit și să obțină al patrulea timp din istoria natației în ce privește viteza cu care a înotat.

Context

David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație cu 47.58 secunde, față de 47.64 secunde – Maxime Grousset (Franța) pe locul secund. David Popovici a fost aproape toată cursa pe locul secund, dar a recuperat pe ultimii metri și a câștigat cu un avans de doar 6 sutimi de secundă.

  • David Popovici: ”Sportul e cel mai bun ambasador și o populație educată în această direcție e o societate care poate răzbate și în alte direcții. Sunt un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să îi inspire pe alții”
    David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial, a scris Comitetul Olimpic Român pe Facebook. David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

David Popovici a înotat pe culoarul 4, culoar destinat în mod tradițional marilor favoriți în cursele de înot. El a avut cel mai bun timp în semifinale. Americanul Caeleb Dressel, campionul olimpic în această probă, s-a retras din competiție.

Luni, David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 200 metri liber. El a stabilit și un nou record mondial pentru juniori, după ce îl stabilise pe precedentul în semifinale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22