Guvernul amana prevederile din Legea Vânătorii care au provocat protestul ciobanilor

Vlad Toma | 16.12.2015

Guvernul Cioloş a adoptat astăzi o ordonanta de urgenta care introduce o amânare a celor doua prevederi ale Legii Vanatorii care au dus la protestul de ieri al ciobanilor.

Pe aceeași temă

 

Prima prevedere limita numarul de caini la stana iar a doua interzicea pasunatul animalelor domestice in terenul agricol intre 6 decembrie si 24 aprilie, transmite Hotnews.Ordonanta de Urgenta adoptata azi de guvern prevede prorogarea (amanarea) pana in luna aprilie a punctelor c) si k) de la Alineatul 1) al Articolului 23 din Legea Vanatorii din 2006 (care fusese modificata prin Legea 149/2015):


"Art. 23:


(1) In scopul gestionarii durabile a faunei cinegetice, se interzic: 
---
c) pasunatul animalelor domestice in terenul agricol intre 6 decembrie si 24 aprilie; 
---
k) permiterea insotirii turmelor si cirezilor de catre caini insotitori al caror numar este mai mare de 3 in zona de munte, de 2 in zona de deal si de 1 la campie; in acest numar se includ si cainii care asigura paza stanei

 

"Guvernul isi mentine rezerve legate prin modificare prin OUG a unui act normativ. Pana la sfarsitul lunii aprilie vom gasi o varianta de a solutiona definitiv, sunt in Parlament o serie de initiative pe aceasta chestiune, dar poate si Guvernul sa vina cu o solutie. Vrem sa gasim o formula de intelegere si cu legislativul", a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

 

Mii de ciobani au protestat, marti, in fata Parlamentului, exprimându-şi astfel nemulţumirea faţă de prevederile legate de numarul de caini pe care crescatorii il pot avea la stana, in functie de forma de relief in care isi desfasoara activitatea şi de interzicea pasunatului animalelor domestice in terenul agricol.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22