Guvernul caută prefecți. Schimbarea acestora continuă, dar nu s-au identificat înlocuitori

Iulian Popescu | 24.02.2016

Procesul de disponibilizare a prefecţilor continuă, chiar dacă miercuri Guvernul nu a mai făcut schimbări, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției. Executivul caută şi evaluează în prezent persoane care calitățile necesare pentru funcţia de prefect.

Pe aceeași temă

 

La finalul ședinței de miercuri, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat, răspunzând unei întrebări din partea presei, că schimbarea prefecților va continua.

 

Vă prezentăm dialogul:

 

Reporter: Am înţeles. Şi doi, aţi mai ... au mai fost schimbaţi prefecţi?

 

"Dan Suciu: Astăzi, nu. Procesul, însă, continuă, suntem în evaluare, nu a prefecţilor care vor fi disponibilizaţi, ci, căutăm acele persoane care pot ocupa şi pot conduce judeţele, şi guvernul să aibă încredere în capacitatea lor de a continua, de a deţine această poziţie.

 

Reporter: Această amânare survine şi din cauza faptului că ALDE a cerut în parlament explicaţii premierului?

 

Dan Suciu: Nu. Nu. Pur şi simplu suntem...

 

Reporter: Şi că ar fi vizaţi anumiţi premieri de o anumită coloratură sau prefecţi, pardon, mă scuzaţi, de o anumită orientare, să nu zic apartenenţă politică.

 

Dan Suciu: Nu. Nu are nicio legătură, pur şi simplu, există la nivelul guvernului mai multe propuneri pentru diferite funcţii, facem aceste evaluări pe baza competenţelor profesionale dovedite."

 

Cioloș schimbă mai mulți prefecți

 

Dacian Cioloș a fost chemat de ALDE în Parlament, să dea explicații legate de schimbarea prefecților, după ce săptămâna trecută Guvernul a decis înlocuirea unro prefecți.

 

Noii prefecți sunt: Cornel Murg — județul Alba, Cristian Soare — județul Argeș, Victor Ovidiu Frenț — județul Bistrița-Năsăud, Dan Nechifor — județul Botoșani, Mădălina Cochino — județul Brăila, Gheorghe Paraschivu — județul Gorj, Marian Grigoraș — județul Iași, Daniel Olteanu — județul Vaslui, Antonel Jijie — județul Dâmbovița și Radu Bud — județul Satu Mare.

 

De asemenea, au fost schimbați din funcția de subprefect în județul Alba — Cornel Murg și în județul Bistrița-Năsăud — Ovidiu Victor Frenț.

 

Ciolos si-a anuntat intentia de a reforma administratia inca din prima sedinta de guvern: "O sa-l rog pe domnul vicepremier Dancu, legat de unul din obiectivele principale din programul guvernului, sa ne gandim in perioada imediat urmatoare la principiile acestei reforme administrative, sa vedem de unde pornim. Stiu ca exista deja legislatie privind imbunatatirea actului administrativ si in ideea noastra de reforma administrativa, de crestere a calitatii actului administrativ, as vrea sa pornim de unde suntem, sa vedem ce legislatie avem si cum sa o punem intr-un cadru mai coerent si sa incepem cat mai repede si cu acest lucru", a anuntat in 19 noiembrie 2015, noul premier Dacian Ciolos.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22