Guvernul Cîțu a aprobat rectificarea bugetară: De 4 ori mai mulți bani la Fondul de rezervă

Laurentiu Gheorghe | 07.09.2021

În ședința de guvern de marți fără miniștrii demisionari USR PLUS s-a adoptat proiectul de rectificare bugetară care conține o majorare a Fondului de rezervă și o suplimentare pentru finanțarea partidelor.

Pe aceeași temă

După ședința de guvern, premierul Cîțu a declarat că nu au fost operate decât două modificări importante față de varianta inițială a rectificării. Prima este majorarea subvenției pentru partide până la nivelul sumei de anul trecut. A doua constă în majorarea fondului de rezervă aflat la dispoziția premierului care este destinat pentru alocarea de bani către primării pentru achitarea facturilor aferente proiectelor PNDL.

Cîţu a anunţat alocări de 4,5 miliarde de lei pentru a susţine sistemul de sănătate, iar cheltuielile pentru investiţii cresc cu 6,6 miliarde de lei.

”În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pe acest an. La baza rectificării stă o reevaluare a Produsului Intern Brut, în lumina informaţiilor referitoare la creşterea economică, PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde faţă de 1,11 miliarde la începutul anului. În prima parte a anului, investiţiile au avut o contribuţie majoră la PIB de peste 5 puncte procentuale în trimestrul 2, ceea ce arată că investiţiile sunt motorul creşterii economice.. Se schimbă estimarea de creştere reală pe care am avut-o la începutul anului, acum mergem pe o estimare de 7% faţă de o estimare iniţială de 4,3%. Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, creşte de la 80 de miliarde la 83,8 miliarde, ceea ce reprezintă un deficit bugetar de 7,13% din PIB”, a declarat premierul după şedinţa de Guvern.

Ședința a avut loc fără miniștrii USR PLUS, care și-au depus demisiile marți dimineață.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22