Guvernul extinde protectia SPP pentru mai multe categorii de demnitari

Paul Cristescu | 15.10.2015

Guvernul Romaniei a aprobat ieri o Ordonanta de Urgenta care prevede ca Serviciul de Protectie si Paza va putea asigura gratuit protectia in cazul mai multor categorii de demnitari decat cele care se bucurau de acest drept pana in prezent.

Pe aceeași temă

 

Ordonanta prevede ca SPP "va putea asigura protectie si in cazul unor demnitari si fosti demnitari, inclusiv presedinti ai partidelor parlamentare, la cererea acestora", cu aprobarea CSAT, relateaza ziare.com


Fosti ministrii sau lideri de partid pot sa beneficieze de protectia SPP, daca vor cere acest lucru. Pentru asigurarea protectiei de catre SPP va fi nevoie de avizul prealabil al CSAT.
 

In prezent, de protectia SPP beneficiaza doar anumiti fosti demnitari, potrivit Romania Tv.Fostii presedinti au aceasta protectie toata viata, fostii premieri se bucura de doi ani de protectie, dupa incheierea mandatului, iar fostii presedinti ai Camerelor Parlamentului au un an de protectie a SPP.
 

Alti fosti sau actuali demnitari pot beneficia de protectia SPP, tot cu aprobarea CSAT, insa contra cost.
 

OUG aprobata miercuri de Guvern prevede ca SPP "va putea initia, organiza si desfasura activitati de cooperare, instruire si pregatire cu organisme si institutii din strainatate", potrivit unui comunicat remis Ziare.com.
 

De asemenea, SPP "va putea participa la activitatile de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si inovare in domeniul securitatii, in cadrul unor programe finantate si cofinantate de Comisia Europeana, fonduri structurale, fonduri nationale sau alte mecanisme financiare, in cadrul unor consortii cu participare internationala sau ca unic aplicant".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22