Guvernul își asumă răspunderea pe prorogările din justiție, transport școlar și plafoanele bugetare

Dora Vulcan | 09.12.2019

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat luni, după ședința Biroului Executiv al PNL, care sunt cele trei proiecte de lege pe care guvernul va sesiza parlamentul pentru asumarea răspunderii.

Pe aceeași temă

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că guvernul va sesiza parlamentul pentru un pachet de legi din domeniul justiției, pentru reitroducerea transportului școlar în sfera serviciilor publice și pentru plafoanele bugetare astfel încât Executivul să poată prezenta proiectul bugetului de stat pentru anul 2020.

”Marți, sesizăm Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pe trei proiecte de lege, respectiv la legile Justiției - partea prorogarea pensionării magistraților, creșterea numărului judecătorilor în completele inferioare, de la doi la trei, dar și partea legată de vechimea pentru accederea în Institutul Național al Magistraturii”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreședinte al PNL și lider al deputaților liberali.

Cât privește abrogarea OUG 51, este vorba explicit de revenirea transportului școlar în sfera serviciilor publice.

”Guvernul include din nou transportul şcolar al copiilor ca şi serviciul public, în plus faţă de asta, le cere operatorilor de transport obligatoriu să ţină cont de transportul şcolar al copiilor. Este o chestiune de siguranţă a copiilor, este o chestiune cu care nu ne mai putem juca”, a adăugat Raluca Turcan.

Ea a cerut PSD să nu obstrucționeze în parlament procedura de asumare a răspunderii și să nu joace la ruleta rusească destinul românilor.

”În privința acestui demers al Guvernului de asumare a răspunderii pe bugetul pentru 2020, cerem PSD să nu obstrucționeze în Parlament procedura de asumare a răspunderii, pentru că știm foarte bine că PSD își propune să joace la ruleta rusească destinul românilor și este inclusiv capabil să amâne bugetul pentru 2020. Este pentru prima data cand in sfarsit avem un buget prezentat in timp util. E important ca Romania sa nu mai ramana blocata. Al doilea semnal este o rugaminte pentru parlamentari sa sprijine in Parlament proiectele de legi"”, a declarat Raluca Turcan.

Totodata, vicepremierul a anuntat ca Guvernul isi va asuma raspunderea si pe OUG 114, iar in sedinta de marti Executivul va avea loc o prima lectura a acestei ordonante, astfel incat ea sa fie abrogata curand.

”Am decis azi o a doua asumare de răspundere să fie luată pe OUG 114. Tot în ședința de mâine vom avea o primă lectură ăe OUG 114, astfel încât să fie abrogată, cu excepția părții acesteia legate de construcții. Dacă s-ar abroga partea aceasta ar produce o bulversare în domeniul construcțiilor și în sectorul economic. OUG 114 condus la toate cresterile de preturi, pe care le-au simtit romanii pe propria piele in timp ce erau mintiti ca o duc mai bine datorita cresterii de venituri facute de guvernarea precedenta. Da, veniturile au crescut, dar cresterile de preturi prin aceasta ordonanta ticaloasa au fost efectuate crescand de la facturile de energie termica, electrica, pana la facturile de telefonie, pana la accesarea sistemului bancar”, a adăugat Turcan.

Măsura asumării răspunderii pe OUG 114/2018 a fost anunțată anterior și de premierul Ludovic Orban.

„Tot conform discuțiilor pe care le-am avut, ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea tuturor prevederilor catastrofale pentru economia românească, care au fost cuprinse în ordonanță de urgență 114. Am tras nădejde că putem în dezbaterea parlamentară, știți că ordonanță se află în dezbatere în Camera Deputaților. Vom putea să abrogăm toate acele prevederi care au provocat, după părerea mea, prejudicii inestimabile economiei românești, nu știu dacă vom putea face acest lucru, dimpotrivă din veștile pe care le primesc de la Parlament, din diferite comisii, se pare că unii chiar vor să înrăutățească prevederile din ordonanță de urgență 114”, a declarat vineri Ludovic Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22