Guvernul l-a demis pe guvernatorul Rezervației Delta Dunării deoarece candidează la locale

Iulian Popescu | 12.03.2016

Premierul Dacian Cioloș l-a revocat din funcție, vineri, pe guvernatorul Rezervației Biosfera Delta Dunării, Lucian Eduard Simion, după ce acesta și-a anunțat candidatura în alegerile locale, din partea PSD și pentru poziția de primar al orașului Tulcea.

Pe aceeași temă

 

"Guvernul României a decis revocarea domnului Lucian Eduard Simion din funcția de Guvernator al Rezervației Biosfera Delta Dunării. Decizia vine ca urmare a anunțării intenției domnului Lucian Simion de a candida la alegerile locale.

Guvernul actual,  consecvent principiului neutralității politicie, consideră că orice demintar care dorește să se implice în viața politică o poate face doar în afara funcției publice pe care o deține. Domnul Lucian Eduard Simion a fost informat în prealabil în legatură cu decizia de revocare, înaintea publicării deciziei în Monitorul Oficial.

Domnul Grigore Baboianu, coordonator Unitate management de proiecte,  va îndeplini atribuțiile Guvernatorului Rezervației Biosferei Deltei Dunării până la numirea conducatorului instituției", a anunțat Guvernul, după ședința de vineri seara.

 

Lucian Simion a anunțat în februarie că va candida la Primăria municipiului Tulcea, din partea PSD.

 

El avea de gând să se suspende din funcția de guvernator al Rezervației Deltei, pe care o ocupă de doi ani, pe timpul candidaturii, urmând să o reocupe în cazul unei înfrângeri.

 

Lucian Simion declara că este normal să se suspende din funcția de guvernator al Rezervației, pe timpul desfășurării campaniei electorale, începând de la sfârșitul lunii aprilie până la finalizarea campaniei și aflarea rezultatelor alegerilor.

 

PSD nu a mai obținut din anul 2004 funcția de primar al municipiului Tulcea.

 

Lucian Simion este  președinte al Asociației Prefecților și Subprefecților din România, președinte al Comisiei Naționale de Disciplină a Înalților Funcționari Publici și vicepreședinte al Colegiului Înalților Funcționari Publici.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22