Guvernul modifică Legea accesului la informații publice și face o ”hartă” a finanțării ONG

Dora Vulcan | 03.04.2017

Anunțul a fost făcut de ministrul pentru Dialog Social Gabriel Petrea la o adunare a Asociației Generale a Orașelor. Petrea s-a arătat la fel de interesat și de crearea unei ”hărți a finanțării” ONG-lor din fonduri publice, subiect pentru care a anunțat deja o ”cercetare”.

Pe aceeași temă

 

 

 

Petrea spune că transparentizarea ar fi adevăratul motiv al modificării legii: 

 

 

 "Legea 544 cu privire la accesul la informații de interes public o să o modificăm (...) într-o dezbatere cu societatea civilă și cu dumneavoastră (autoritățile locale — n.r.), în sensul în care putem facilita accesul la informații mult mai ușor pentru cei interesați și, pe de altă parte, să ușurăm și munca dumneavoastră, să nu fie o muncă redundantă. (...) Modalitatea în care dumneavoastră informați cetățenii trebuie să fie una cât se poate de transparentă și cunoscută de toată lumea", a anunțat Gabriel Petrea, citat de Agerpres, la Adunarea Generală a Asociației Orașelor din Români, fără a preciza și ce anume-i reproșează legii în vigoare. 

 

 

 

Petrea e interesat și de Legea 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

 

 

"O să primiți în perioada următoare de la mine o solicitare cu privire la o cercetare pe care o facem și noi în ceea ce privește finanțarea ONG-urilor. Am vrea să avem o imagine foarte clară a fondurilor care merg către aceste ONG-uri pe diverse domenii, astfel încât să facem o hartă a finanțării", a arătat Petrea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22