Guvernul nu-si mai asuma raspunderea pe Coduri

Fara Autor | 22.04.2009

Pe aceeași temă

Coalitia de guvernamant a decis miercuri ca Executivul sa nu-si mai asume raspunderea pe cele patru Coduri, cel Civil si cel Penal vor fi finalizate pana pe 15 mai, in timp ce pentru cele de procedura dezbaterea va fi incheiata cel mai probabil in aceasta toamna. Decizia vine dupa ce PSD s-a opus asumarii raspunderii, dar si ca urmare a nenumaratelor critici si amendamente aduse Codului Penal.


"Termenul de 15 mai este unul rezonabil, dar este vorba doar de codul civil si penal, celelalte doua de procedura civila si penala urmand sa fie adoptate in aceasta toamna. In orice caz cele patru coduri legislative vor intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2011", a declarat Victor Ponta, ministrul delegat in relatia cu Parlamentul.


Membrii coalitiei guvernamentale PSD - PD-L au ajuns la un compromis in ceea ce priveste codurile legislative, avand in vedere ca mai multi lideri social democrati declarau ca termenul de 15 mai este unul nerealist.


"Decizia este foarte clara. Continuam sa lucram la codul civil si la cel penal cu intentia de a le avea finalizate intr-o forma cat mai buna pana pe data de 15 mai. Presedintii comisiilor juridice sunt de parere ca este un termen realizabil. Daca le finalizam o sa le punem pe ordinea de zi a Senatului. Codurile de procedura civila si penala le vom adopta pana in toamna. Toate patru vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2011, termenul de un an de zile este unul de cunoastere si perfectionare a persoanelor care lucreaza in domeniu", a declarat Victor Ponta.


Ponta sustine ca impartirea celor patru coduri nu reprezinta un compromis, ci o realitate, avand in vedere ca documentele sunt foarte mari.


La sedinta au participat, Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Florin Popescu, Roberta Anastase (de la PD-L) si Mircea Geoana, Victor Ponta, Marian Vanghelie, Liviu Dragnea, Marian Sarbu, Viorel Hrebenciuc (de la PSD).


Mircea Geoana si-a reiterat cererea pentru o dezbatere privind Codurile Civil, Penal si cele de procedura, in conditiile in care PSD considera ca termenul de 15 mai pentru adoptarea acestora este "nerealist".


"Asteptam si de la presedintele Basescu nuantarea pozitiei sale, el fiind cel care a propus acest termen pentru adoptarea Codurilor", a spus Mircea Geoana.


In urma cu o zi, Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti, sustinea ca democrat-liberalii "nu sunt cu picioarele pe pamint" cind vine vorba de data adoptarii codurilor. Acesta a afirmat ca nu PSD, ci societatea incearca sa-i convinga pe membrii PD-L sa renunte la data de 15 mai.


Liderii PD-L i-au atras atentia lui Mircea Geoana ca data de 15 mai a fost propusa chiar de el.


"Sigur, ascultam cu mult interes noile puncte de vedere ale domnului Geoana, sper sa nu le schimbe de pe o zi pe alta, dar propunerile fata de data de 15 mai ii apartin. Vrem sa vedem cum motiveaza domnia sa", a declarat Blaga, citat de NewsIn.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22