Guvernul Ponta anuleaza majorarea salariala pregatita pe ascuns pentru cei din Finante

Tudor Despina | 03.11.2015

Guvernul a decis sa anuleze masura acordarii unei majorari salariale pentru angajatii de la Finante. Executivul a aprobat un proiect de Ordonanta de Urgenta in acest sens.

Pe aceeași temă

 

E vorba despre articolul 63 din OUG 47/2015 care prevederea acordarea unei majorari medii cu 22% a salariilor de baza pentru personalul din Ministerul de Finante, ANAF, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili. Articolul in cauza a fost abrogate printr-un nou proiect de Ordonanta de Urgenta, arata Hot News.

 

***

 

Guvernul Ponta a intentionat sa majoreze pe ascuns salariile angajatilor autoritatilor publice din domeniul Finantelor. Sindicatele vorbeau la finalul lunii Octombrie despre o majorare cu peste 50%, masura urmand sa fie aplicata incepand din Noiembrie.

 

Potrivit Profit.ro, Executivul condus de Victor Ponta a decis sa majoreze salariile angajatilor din Ministerul Finantelor, ANAF, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice si Directia de Administrare a Marilor Contribuabili. Masura a fost luata prin derogare de la lege si nu a fost anuntata public.

 

Potrivit liderului sindical Bogdan Hossu, ar fi fost vorba de o crestere a salariilor cu peste 50%. Mai exact, de 62,5%, dupa cum au aratat surse din Ministerul Muncii.

 

Actiunea Executivului a fost pregatita prin derogare de la legea care impune ca, in 2015, cuantumul brut al salariilor de baza ale personalului platit din fonduri publice sa fie inghetat la nivelul din 2014. Masura a fost introdusa in ordonanta de urgenta privind cea de-a doua rectificare bugetara din acest an.

 

Liderul confederatiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus ca, cu numai trei zile inaintea aprobarii ordonantei, reprezentantul Ministerului Finantelor le-a transmis ca nu exista bani disponibili pentru asistenta sociala, mediu si veterinari, acolo unde erau solicitate sume mult mai mici.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22