Guvernul Ponta creste indemnizatiile veteranilor de razboi cu 75%

P.c. | 29.04.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei, a anuntat ca Guvernul va aproba astazi, cu ocazia Zilei Veteranilor de Razboi, un proiect de Ordonanta de Urgenta privind cresterea indemnizatiilor veteranilor de razboi, relateaza Hotnews.


"Astazi, prin Ordonanta de Urgenta, in mod simbolic, sa aprobam cresterea indemnizatiilor cu 75% pentru toti veteranii de razboi. Vreau sa facem acest gest simbolic", a spus Ponta la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

 

Mircea Duşa, ministrul apărării, a anunțat ieri că Guvernul va adopta o ordonanţă, elaborata de Ministerul Apărării Naţionale şi de Ministerul Afacerilor Interne, prin care va crește pensiile veteranilor de război.

 

CITITI SI: Guvernul Ponta reintroduce pensiile speciale pentru Politie, Armata si SRI

 

Mai sunt în viaţă 20.000 de veterani de război. Ca o recunoaştere a ceea ce au făcut pentru ţară, Ministerul Apărării Naţionale împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, cu Ministerul Muncii, vom aproba în Guvern miercuri, chiar în 29 aprilie, o ordonanţă de urgenţă prin care vom mări indemnizaţiile veteranilor de război.În acelaşi timp, i-am propus preşedintelui României şi a aprobat acest lucru prin decret, să avanseze în grad câţiva generali veterani de război şi eu ca ministru al apărării naţionale, în conformitate cu legea, prin ordin, am avansat în grad toţi veteranii de război până la gradul de colonel”, a declarat, la Radio România Actualități, ministrul apărării Mircea Duşa, citat de stiripesurse.ro

 

Saptamana trecuta, guvernul Ponta a elaborat un proiect de lege care modifica legislatia privind sistemul de pensii, intentionand sa reintroduca indemnizatiile pentru politisti, militari si angajati ai SRI. Banii se vor plati din sumele alocate la bugetul de stat pentru aceste institutii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22