Guvernul Romaniei: Investirea noului Guvern al Republicii Moldova este un pas înainte

Vlad Toma | 21.01.2016

Guvernul Romaniei susţine noul Guvern de la Chişinău, într-un comunicat făcut public astăzi, considerand ca acesta poate asigura stabilitatea ţării. Autorităţile de la Palatul Victoria îşi exprimă de asemenea speranţa că noul Guvern va fi unul pro-european.

Pe aceeași temă

 

"Investirea noului Guvern al Republicii Moldova este un pas inainte in directia consolidarii stabilitatii politice in statul vecin, considera guvernul Romaniei intr-un comunicat Guvernantii romani spera ca noul Executiv de la Chisinau va reconfirma un angajament pro-european solid si credibil, care sa conduca la aplicarea cuprinzatoare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, aprofundarea serioasa a reformelor, precum si la consolidarea statului de drept si a stabilitatii macroeconomice in beneficiul tuturor cetatenilor.

 

Totodata, formarea Guvernului creeaza cadrul necesar pentru abordarea decisiva, fara ragaz, a provocarilor interne acumulate in ultima perioada, in intampinarea asteptarilor tuturor cetatenilor Republicii Moldova. Romania reconfirma deschiderea deplina pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral si accelerarea proiectelor de cooperare in curs, care au ca beneficiari principali cetatenii Republicii Moldova. 
 

De asemenea, Romania reafirma vointa de a sustine toate eforturile avute in vedere de autoritatile de la Chisinau pentru implementarea agendei europene si de reforme."

 
Învestirea în funcție a noului Guvern condus de Pavel Filip a provocat manifestații de stradă în apropierea Parlamentului din Chișinău. Potrivit presei de peste Prut, mai mulți oameni au forțat intrarea în clădirea Legislativului.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22