Guvernul vrea sa infiinteze o comisie care sa elaboreze politici pentru reducerea consumului de alcool

Fara Autor | 27.12.2014

Pe aceeași temă

Guvernul vrea sa infiinteze un Consiliu national pentru coordonarea politicilor şi acţiunilor de reducere a consumului dăunător de alcool în România, una dintre primele masuri ce urmeaza sa fie adoptate de aceasta structura fiind majorarea accizei la alcool.

 

Acest Consiliu nu va avea personalitate juridica si va functiona in coordonarea Ministerului Sanatatii. Potrivit unui proiect de Hotărâre, acest Consiliu se va ocupa de coordonarea politicilor şi acţiunilor de reducere a consumului dăunător de alcool în România. Practic, acesta va elabora un plan de acţiuni , pe termen mediu si lung, în vederea implementării acestuia de către autorităţile cu atribuţii în domeniu, printre care Ministerul Sănătăţii, informeaza economica.net.

 

Una dintre masurile care ar putea fi impuse de acest Consiliu este marirea accizei pentru alcool care ar duce automat si la marirea pretului alcoolului.

 

România ocupă al cincilea loc în topul ţărilor cu cel mai mare consum de alcool pur pe cap de locuitor, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondial a Sănătăţii dat publicităţii anul acesta. Potrivit OMS, un român bea 14,4 litri de alcool pur pe an, faţă de 17,5 litri cât se bea în Belarus, ţara cu cel mai mare consum de alcool la nivel mondial. Urmează Republica Moldova, cu un consum anual de 16,8 litri de alcool pur.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22