Guvernul vrea sa ingreuneze vanzarea terenurilor agricole in afara comunitatilor locale

Dora Vulcan | 06.08.2016

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, după o întâlnire cu fermierii, că vrea să găsească ''toate mijloacele'' pentru a introduce un cadru mai restrictiv pentru vânzarea de terenuri agricole, astfel încât să fie favorizate comunităţile locale.

Pe aceeași temă

 

 

''Eu am cerut deja, e un grup de lucru inclusiv cu colaboratori de-ai mei de la Cancelarie, cu Ministerul de Finanţe, cu câţiva experţi din mediul economic din România, care cunosc situaţia şi vreau sã găsim toate mijloacele prin care vânzarea de terenuri să se facă în aşa fel încât să fie favorizate comunităţile locale în utilizarea terenurilor. Pentru mine, terenul agricol este într-adevăr un bun care se comercializează după nişte reguli europene, dar este şi un patrimoniu naţional, un patrimoniu local pentru comunităţile respective în această situaţie'', a afirmat Dacian Cioloş, citat de Mediafax.

 

El a mai spus că există şi alte state UE care, respectând regulamentele europene, introduc reguli prin care să se asigure că de această resursă beneficiază în primul rând comunităţii locale şi în primul rând fermele familiale.

 

"Ăsta e obiectivul nostru. Deci într-adevăr, aşa cum fac şi alte state membre, respectând regulamentele europene, vreau să venim cu un cadru mult mai clar şi mai restrictiv în ceea ce priveşte comercializarea terenurilor, restrictiv pentru cei care vor să facă speculă cu terenul agricol, şi condiţii mult mai favorabile pentru cei care vor să îl foloseascã pentru dezvoltare locală, la nivelul comunităţilor'', a conchis Cioloş.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22