Guy Verhofstadt, grupul ALDE: România are două probleme, corupția și serviciile secrete

Redactia | 03.10.2018

Președintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European, unde se discută despre statul de drept din România, că „slăbirea procurorilor” este în stilul „Orban-Kaczyński”, potrivit Mediafax.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

"România are două probleme, corupția și serviciile secrete. România trebuie să combată mentalitatea veche a securității. Văd la doamna premier o reacție nepotrivită la această situație. Slăbirea procurorilor aș zice că e un stil Orban-Kaczyński. Vă dau un sfat. Nu mergeți pe calea proastă și nu urmați calea Ungariei și Poloniei. Urmați recomandările Comisiei de la Veneția, penru că lupta împotriva corupției trebuie întărită", a spus președintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

 

"Suntem îngrijorați de rapoartele pe care le primim despre România. Nu suntem împotriva țării. Așteptăm și ca președintele României să ne spună mai multe chestiuni. Noi vrem să colaborăm ca să construim rezoluția în Comisia LIBE", a declarat și Josef Weidenholzer, vicepreședintele Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European.

 

"Doamna ministru, de ce nu vreți să vă ascultați poporul? Ce colcăie în spatele Guvernului dvs? Ce ascundeți? Ascultați vocea poporului pentru că nu vrea decât transparență. Puteți asculta Comisia europeană, Parlamentul român, poporul sau puteți să ignorați toate formele democratice. Dar acest Parlament va fi de partea poporului român, mândru. Nu avem alte opțiuni. Trebuie să înțelegeți acest lucru", a spus Esteban González Pons, Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat).

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22