Hans Klemm, ambasadorul SUA: Nu puteam invita pe toata lumea

Dora Vulcan | 13.05.2016

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, vineri, referitor la nemultumirea unor politicieni care nu au fost invitati la inaugurarea scutului antiracheta de la Deveselu, ca ar fi fost "ideal" sa poata invita pe toata lumea implicata in acest proiect, insa nu au fost locuri suficiente.

Pe aceeași temă

 

 

"Ar fi fost ideal daca am fi putut invita pe toata lumea care a fost implicata la Deveselu, de-a lungul timpului", a spus Klemm, adaugand ca numarul de locuri era insa limitat, informeaza Mediafax.

Intrebat in legatura cu absenta presedintelui Senatului, ambasadorul a precizat ca acesta a fost invitat, dar a preferat sa nu vina la ceremonie. "Din pacate, domnul Tariceanu a ales sa nu vina", a spus Klemm.

 

Fostul premier Victor Ponta a fost cel care l-a atacat pe Dacian Ciolos pentru ca nu l-a invitat la eveniment si si-ar fi asumat meritele pentru scutul antiracheta de la Deveselu. De asemenea, desi a primit invitatie, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, a acuzat Guvernul si ambasada SUA ca prin organizarea si programul ceremoniei au dat dovada de "desconsiderare fata de pozitia Senatului" si a decis sa nu participe.

Premierul Dacian Ciolos a precizat joi seara ca gazda ceremoniei de la Deveselu a fost Ambasada SUA, iar lista de invitati a fost decisa de reprezenta diplomatica in consultare cu Ministerul Apararii Nationale, minister caruia seful Executivului i-a cerut sa clarifice conditiile organizarii evenimentului.

''Sa fim clari: este un proiect asumat de SUA, cu sprijinul Romaniei, care va beneficia alaturi de celelalte state aliate din zona de acest sistem de aparare. La realizarea lui si-au adus contributia incepand cu 2008, in multe cazuri determinanta, mai multi lideri politici cu functii in stat, militari, experti care merita cu totii felicitari si multumiri pentru acest proiect, esential pentru securitatea Romaniei. Cunosc personal meritul mai multora dintre acestia, dar nu indraznesc sa-i mentionez eu pentru a nu face greseala de a supara pe cineva prin omisiune. Personal nu am niciun merit in acest proiect, iar prezenta mea azi la Deveselu a fost determinata de functia pe care vremelnic o ocup in stat. In interventia mea de azi la ceremonia de inaugurare am multumit tuturor acelora care au contribuit la acest proiect, fara sa indraznesc a-i numi din motivele mentionate mai sus'', a explicat Ciolos.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22