Hans Klemm: Ar fi greu sa identific un roman mai curajos si mai patriot decât Regele Mihai

Iulia Mincu | 06.12.2017

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite in Romania, a prezentat condoleantele sale celor care l-au admirat pe Regele Mihai I al Romaniei. Ambasada SUA a transmis la rindul ei un mesaj in care elogiaza rolul pe care Regele l-a avut finalul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Pe aceeași temă

 

 

"Vreau sa exprim condoleantele mele si simpatia mea fata de cei care l-au admirat pe Regele Mihai al Romaniei. In secolele care au trecut au fost multe acte de curaj ale multor romani, dar daca ne uitam adanc la perioada anilor 1944 - 1947 cred ca ar fi fost greu sa identific un alt roman care a fost mai curajos, mai determinat si mai patriot decat regele Mihai pentru rolul pe care l-a avut in august 1944 si efortul sau pentru o asigura o Romanie libera si sa puna o granita in calea consolidarii comunismului dupa incheierea ostilitatilor din 1945. Nu as putea spune ca a fost un efort unic, dar cu siguranta, contributia sa la acel efort a fost cu siguranta exemplara si multi au admirat aceasta parte a istoriei", a mai spus Klemm.

 

La scurt timp dupa mesajul reprezentantului diplomatic al Statelor Unite la Bucuresti, Ambasada SUA a trasmis un mesaj in care elogiaza rolul regelui Mihai in victoria din cel de-Al Doilea Razboi Mondial si serviciile aduse Fortelor Aliate.

 

"Ambasada Statelor Unite ale Americii transmite condoleantele sale poporului roman la moartea Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei. Rolul sau in victoria din cel de-Al Doilea Razboi Mondial si serviciile sale aduse Fortelor Aliate au fost recunoscute de Guvernul Statelor Unite ale Americii care, in 1946, i-a acordat Majestatii Sale Legiunea de Merit. Patriotismul Majestatii Sale Mihai I, dragostea sa pentru Romania si daruirea sa pentru poporul roman vor dainui permanent".

 

Ambasadorul Klemm participa la dezbaterea "Preparing for the 21st century threats" de la Facultatea de Studii Europene a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca. La inceputul discutiilor s-a tinut un moment de reculegere in memoria Regelui Mihai I.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22