Hans Klemm, noul ambasador al SUA în România, a depus jurământul

Paul Cristescu | 17.09.2015

Hans Klemm, nominalizat pentru funcția de ambasador al SUA în România la 24 martie, a depus jurământul în fața lui John Kerry, secretarul de stat al SUA, într-o ceremonie desfășurată la Departamentul de Stat, în Washington, D.C.

Pe aceeași temă

 

Hans Klemm a fost audiat în Comisia de politică externă la 22 iulie, el aratand România este un "prieten" și un "partener" al Statelor Unite. Cu acel prilej, el s-a angajat să consolideze relațiile bilaterale și să susțină eforturile anticorupție, relateaza Agerpres.

 

Noul ambasador salută eforturile României de a combate corupția

 

Hans G. Klemm, a salutat, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului, eforturile României de a combate fenomenul corupției, menționând "campania hotărâtă" dusă în acest sens și arătând că Bucureștiul reprezintă un exemplu în acest domeniu. "În alocuțiunea avută cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relația excelentă dintre cele două state și cooperarea în promovarea stabilității în plan regional și global. John Kerry a evidențiat în special colaborarea din cadrul operațiunilor din Irak și Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relațiilor economice și comerciale dintre SUA și România, arătând că țara noastră are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creștere economică din Europa", se arată în comunicatul citat.

 

Oficialul american a salutat "angajamentul ferm" al României pentru respectarea statului de drept și eforturile de a combate fenomenul corupției, menționând "campania hotărâtă" dusă în acest sens de autoritățile de la București. El a arătat că țara noastră reprezintă un exemplu, în acest sens, pentru țările vecine.

 

"La rândul său, noul ambasador american Hans G. Klemm a subliniat relațiile bilaterale excelente dintre România și Statele Unite, evidențiind statutul țării noastre de aliat de încredere al SUA și partener NATO. Hans G. Klemm a precizat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relațiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupției din România, precizând că oferirea de asistență în acest domeniu va fi una dintre prioritățile mandatului său", adaugă un comunicat al Ambasadei Romaniei in SUA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22