Henry Halm, medic german, despre copiii operați de Burnei: Pur și simplu groaznic

Vlad Toma | 10.01.2017

Casa Jurnalistului continua ancheta legata de operatiile doctorului Burnei, publicand marturia unui medic specialist german, Henry Halm, care conduce unul dintre cele mai importante centre de scolioza din Germania, unul dintre medicii care a indreptat in zeci de cazuri operatiile facute gresit in Romania.

Pe aceeași temă

 

"Dr. Halm spune că pacienții „nu au fost tratați conform standardelor pe care le avem la ora actuală în comunitatea internațională de tratament a diformităților” și dă exemplul unui caz unde „genul acesta de intervenție chirurgicală poate fi considerată experimentală, fără nici un beneficiu dovedit pentru pacient”, scrie Luiza Vasiliu, pe casajurnalistului.ro, concluzia doctorului fiind: “Pur și simplu groaznic”.

 

Conform investigatiei citate, "chirurgul german a consultat peste 20 de foști pacienți ai doctorului Burnei. Unii fuseseră operați (Burnei le pusese VEPTR sau alte tije pentru îndreptarea coloanei), dar coloana lor era tot strîmbă... Alții nu fuseseră încă operați de medicul de la Marie Curie, pentru că părinții nu putuseră să strîngă zecile de mii de euro pentru dispozitive.

 

Pentru unii dintre ei, Halm a recomandat intervenții care se puteau face în România, iar părinții au ales varianta asta. Pe câțiva i-a operat chiar el. Pentru alții, însă, nu s-a mai putut face nimic. După operațiile din Germania, pacienții au coloana îndreptată și duc o viață normală. Intervențiile au fost decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, prin formularul E112. Practic, contribuabilul român a plătit pentru tratamentele necorespunzătoare alese de doctorul Burnei," se arata in investigatia citata.

 

Cititi intreaga investigatie pe casajurnalistului.ro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22