Herjeu (CNA): Să-l vezi pe Băsescu vituperând e ca și cum ai auzi o matroană de bordel plângându-se

Redactia | 01.01.2019

Radu Herjeu, membru CNA, îl atacă pe Traian Băsescu după ce fostul președinte a scris că „mulţi jurnalişti şi analişti autodeclaraţi a fi „independenţi” sunt plătitiţi să-i prostească pe români"

Pe aceeași temă

Fostul jurnalist de la Antena 1, B1 TV, Național TV și România TV, acum membru al Comisiei Naționale a Audiovizualului, a reacționat după ce Băsescu a postat pe Facebook sub titlul „Mercenarii Presei” un atac la adresa jurnaliștilor care sunt plătiți de partidul la putere, PSD, pentru a dezinforma publicul.

Să-l vezi pe băsescu vituperând împotriva ”jurnaliștilor și analiștilor” plătiți de politicieni pentru a manipula e ca și când ai auzi o matroană de bordel plângându-se de prostituția exacerbată care distruge valorile morale ale nației!”, a scris Herjeu.

Totul a plecat de la textul lui Băsescu în care îi deconspiră pe unii dintre jurnaliștii care răspund la comenzile date de PSD, dar se laudă că sunt independenți.

"Mulţi jurnalişti şi analişti autodeclaraţi a fi “independenţi” sunt plătitiţi să-i prostească pe români. Prima grijă a jurnalistului şi analistului mercenar este să se declare încă de la începutul emisiunii pro-american, pro-UE, pro NATO, când, de fapt, prin ceea ce susţine în emisiune este o biată sculă a propagandei ruseşti, postură dictată chiar de contractul comercial semnat cu cei care îl finanţează. Bogdan Chireac, Doru Buşcu, Mirel Palada, Marius Pieleanu, Marius Ghilezan (monarhistul roşu) şi mulţi alţii inundă seară de seară televiziunile de ştiri cu analizele şi opiniile lor “independente” despre oameni politici, vinovaţi şi nevinovaţi, partide politice, evoluţia ţării şi a lumii etc", scrie Băsescu în postarea intitulată "Mercenarii presei!".

El susţine că "mercenarii jurnalismului românesc sunt de fapt doar nişte simbriaşi slugarnici, plătiţi bine de PSD, promovaţi insistent de televiziunile de ştiri şi consistent preluaţi de agenţia rusească de intoxicare mediatică Sputnik, care seară de seară îşi recită mesajul comandat prin contract, mesaj menit să distrugă încrederea românilor în instituţiile propriului lor stat, dar în deplin acord cu obiectivele propagandei Moscovei".

Fostul şef al statului se referă şi la "lacheii de la Antena 3, simbriaşi ai puşcăriaşului Voiculescu, guriştii bine plătiţi, Badea, Gâdea, Zamfir, Ursu, Dumitrescu etc şi mulţi dintre invitaţii lor, adevăraţi campioni ai dezinformării şi ei bine primiţi şi susţinuţi în ştirile preluate de agenţia rusească de dezinformare Sputnik".

"Oameni buni, decât să vă uitaţi la emisiunile acestor simbriaşi ai menţinerii României în afara valorilor democratice a UE şi NATO, mai bine urmăriţi Discovery. Măcar ceva informaţie corectă veţi primi cu siguranţă. Eu asta fac în ultimii ani", este îndemnul fostului preşedinte.

El are şi un post scriptum, opinând că "este tare umilitor să practici jurnalismul ca meserie, dar să nu fii liber în opiniile tale, pentru simplul motiv că ai stăpân care îţi plăteşte şi îţi comandă opiniile".

Postarea lui Traian Băsescu este făcută după ce Newsweek a publicat o listă a analiştilor şi jurnaliştilor care ar fi plătiţi de PSD, printre aceştia regăsindu-se Doru Buşcu, Bogdan Chirieac, Marius Pieleanu, Răzvan Savaliuc, Adina Anghelescu, Marius Ghilezan, Mirel Palada.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22