Hexi Pharma are datorii de peste 20 de milioane de euro

Vlad Toma | 13.05.2016

Hexi Pharma, firma implicata in scandalul dezinfectantilor diluati, are datorii de 23,5 milioane de lei, conform cererii de insolvență depusă acum cateva zile la Tribunalul București, anunta Digi24.

Pe aceeași temă

 

Hexi Pharma ar avea de asemenea datorii către Hatom Limited Limassol, un offshore din Cipru care, conform Rise Project, ar fi controlat tot de Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, mai anunta Digi 24.

 

Hexi Pharma şi-a cerut intrarea în insolventa zilele trecute, printr-o cerere depusa la Tribunalul Bucureşti.

 

Tolo.ro a anuntat de asemenea ca angajatii firmei ar fi fost concediati, fiecare dintre ei primind o hartie pe care este scris: „Sînteți disponibilizați, veți fi plătiți doar pînă la 1 iunie”.

 

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost audiat de Parchetul General, la doua saptamani de la izbucnirea scandalului legat de diluarea dezinfectantilor din spitalele publice din Romania.

 

Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ s-a constituit un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare, a anuntat miercurea trecuta Parchetul General, intr-un comunicat.

 

Parchetul General a anuntat de asemenea ca a inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

 

O investigatie publicata acum 2 saptamani de Tolo.ro arata, pe baza unor documente, ca dezinfectatele folosite in spitalele publice sunt de slaba calitate iar Directiile de Sanatate Publica nu iau masurile necesare pentru a bloca acest fenomen.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22