Hexi Pharma cere intrarea in insolventa. Condrea si-a concediat angajatii

Vlad Toma | 11.05.2016

Compania Hexi Pharma, implicata in scandalul dezinfectanţilor diluaţi, şi-a cerut intrarea în insolventa, ieri, printr-o cerere depusa la Tribunalul Bucureşti, transmite Hotnews.

Pe aceeași temă

 

Tolo.ro anunta de asemenea ca angajatii firmei Hexi Pharma ar fi fost concediati, fiecare dintre ei primind o hartie pe care este scris: „Sînteți disponibilizați, veți fi plătiți doar pînă la 1 iunie”.

 

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost audiat de Parchetul General, ieri, la doua saptamani de la izbucnirea scandalului legat de diluarea dezinfectantilor din spitalele publice din Romania.

 

Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ s-a constituit un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare, a anuntat miercurea trecuta Parchetul General, intr-un comunicat.

 

Parchetul General a anuntat de asemenea ca a inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

 

Sambata au avut loc perchezitii la cladirile Hexi Pharma si acasa la Dan Condrea, patronul firmei, politistii ridicand documente si probe si din spitalele unde au fost gasite probe neconforme.

 

O investigatie publicata acum 2 saptamani de Tolo.ro arata, pe baza unor documente, ca dezinfectatele folosite in spitalele publice sunt de slaba calitate iar Directiile de Sanatate Publica nu iau masurile necesare pentru a bloca acest fenomen.


Investigatia publicata pe tolo.ro arata ca un mare furnizor de dezinfectate al spitalelor romanesti a livrat in ultimii ani produse cu o calitate foarte scazuta, iar Directiile de Sanatate Publica, aflate in subordinea ministerului Sanatatii, nu au luat masurile necesare pentru blocarea acestui fenomen.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22