Hexi Pharma, pusa sub urmarire penala de Parchetul General. ANAF s-a autosesizat

Vlad Toma | 13.05.2016

Hexi Pharma, firma implicata in scandalul dezinfectantilor diluati, a fost pusa sub urmarire penala de Parchetul General, anunta televiziunile de stiri. ANAF s-a autosesizat.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE Seful ANAF, Dragos Doros, a declarat pentru Digi24 ca Fiscul s-a autosezizat in cazul Hexi Pharma si ca a inceput verificarile in acest caz.

Inspectorii ANAF vor sa vada care este situatia fiscala a firmei, mai ales ca aceasta si-a cerut intrarea in insolventa, a spus Dragos Doros la emisiunea "In fata ta", potrivit Digi24.ro.

ANAF va face verificari si in cazul celor doua offshore-uri cu care Hexi Pharma facea afaceri. La Fisc exista un grup de lucru care verifica toate offshore-urile controlate de oameni de afaceri romani, arata sursa citata.

 

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost audiat zilele trecute de Parchetul General, la doua saptamani de la izbucnirea scandalului legat de diluarea dezinfectantilor din spitalele publice din Romania.

 

Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ s-a constituit un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare, a anuntat Parchetul General, intr-un comunicat.

 

PICCJ a anuntat de asemenea ca a inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

 

Hexi Pharma şi-a cerut intrarea în insolventa zilele trecute, printr-o cerere depusa la Tribunalul Bucureşti.

 

Probele de dezinfectanti medicali de la Hexi Pharma trimise la ICECHIM arata ca in unele cazuri, substantele erau diluate de pana la zece ori, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, Victor Strimbu, secretar de stat in ministerul Sanatatii.

 

Toate probele analizate au fost neconforme, a spus oficialul guvernamental.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22