Hilde Brandl (PNL), către Dragnea: Grande papá, nu poţi redistribui azi bogăţia de mâine

E.b. | 08.06.2017

Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei oamenilor de afaceri din PNL, îi transmite lui Liviu Dragnea, liderului PSD, căruia i se adresează cu ”grande papá”, că eşecul legii salarizării unitare este în final eşecul modelului socialist cu care PSD a câştigat alegerile.

Pe aceeași temă

 

Ea spune că  nu se poate redistribui azi bogăţia de mâine.

 

Singura idee din programul de guvernare a fost aceea de a redistribui astăzi o bogăţie iluzorie pe care românii o vor produce, teoretic, în viitor. Cantitatea de bogăţie produsă astăzi în România nu poate susţine însă toate măsurile din legea salarizării unitare, aşa că singura strategie a majorităţii socialiste este de a forţa creşteri de cheltuieli, pe baza unor împrumuturi făcute astăzi dar care urmează a fi plătite de generaţiile următoare. Ca o dovadă că nu avem astăzi aceşti bani, este nivelul deficitului, pe care instituţiile financiare europene estimează că în acest an va depăşi 3% din PIB”, scrie Hilde Brandl într-un comunicat de presă, conform News.ro.

 

Ea arată că, în România, investiţiile sunt la cel mai scăzut nivel de la începutul crizei economice, ceea ce, în opinia sa, demonstrează că guvernanţii nu se gândesc deloc la viitor, ci doar la interesul politic pe termen scurt.

 

”Acesta nu este însă un model de dezvoltare sustenabil, ci un model care ne asigură, mai devreme sau mai târziu, falimentul economic. Guvernanţii trebuie să înţeleagă, mai devreme sau mai târziu, că drumul pe care duc economia naţională este unul greşit. Dacă nu mă cred, să facă în această vară o mică vizită în Venezuela, vecina Braziliei, ţara atât de dragă socialiştilor români. Vor vedea acolo că şi grande papá Chavez a început la fel”, conchide preşedintele organizaţiei oamenilor de afaceri din PNL.

 

Hilde Brandl a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru un post de senator de Bucureşti din partea PNL, dar nu a reuşit să ajungă în Legislativ.

 

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării, cu 188 de voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” şi 47 de abţineri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22