Holzindustrie Schweighofer, despre verificarea certificatului international pentru exploatarea lemnului: Suntem optimisti

M. B. | 13.08.2015

Pe aceeași temă

După apariția în presa română și cea internațională a unor articole referitoare la abuzuri ce ar fi făcute n România de compania Holzindustrie Schweighofer, autoritatea inetrnațională în domeniu a început verificarea modului în care această firmă respectă condițiile certificatului "Custody of Chain - CoC" pentru produse lemnoase si activitatea de prelucrare a lemnului.

 

Știrea a apărut în urmă cu o săptămână în presa autohtonă, iar compania  Holzindustrie Schweighofer a trimis acum un comunicat în care își exprimă convingerea că verificările nu vor constata nicio neregulă:

“PEFC Austria a trimis o sesizare către biroul de certificare (Holzforschung Austria). Suntem încrezători că verificările vor avea rezultate pozitive întrucât firma noastră respectă standardele PEFC. De altfel, recent, fabricile noastre de cherestea din România au fost verificate foarte amănunțit referitor la respectarea standardelor PEFC și a legislației în vigoare.

Acest audit a fost efectuat în urma campaniei media negative desfășurată împotriva firmei noastre și nicio acuzație nu s-a dovedit a fi adevărată.

Prin urmare, așteptăm cu încredere evoluția ulterioară a situației și suntem optimiști că, la încheierea tuturor investigațiilor, angajamentul nostru față de activitățile de prelucrare sustenabilă a lemnului în România va fi reconfirmat.

De îndată ce ne vor fi comunicate informații factuale despre fondul acestei sesizări vom putea comenta în detaliu pe marginea lor", se spune în comunicatul companiei.

 

CITITI SIActivitatea Holzindustrie Schweighofer in Romania, verificata de autoritatea internationala care acorda certificate pentru produsele lemnoase si activitatea de prelucrare a lemnului

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22