Horatius Dumbrava, judecator CSM, ii cere presedintelui Iohannis sa contribuie la eliminarea imunităţii parlamentare şi sa verifice dacă exista ofiţeri acoperiţi în magistratură

P.c. | 16.04.2015

Pe aceeași temă

Horaţius Dumbravă, judecator al CSM, i-a solicitat presedintelui Iohannis, la Gândul Live, sa scoata in evidenta nevoia eliminarii imunitatii parlamentare si sa ceara CSAT sa verifice daca exista ofiteri acoperiti in magistratura.

 

Comisia pentru revizuirea Constituţiei urmează să termine cât de curând proiectul de revizuire a legii fundamentale. Dl preşedinte Iohannis cheamă partidele la Cotroceni. Oportun ar fi ca o temă de revizuire a Constituţiei să fie tocmai eliminarea imunităţii parlamentare. Preşedintele Iohannis, are datoria să ridice această temă, până la urmă poporul se va pronunţa asupra acestui aspect. Iar poporul trebuie să aibă oportunitatea de a se pronunţa în această privinţă”, a spus fostul şef al CSM.

 

Dumbrava ii solicita de asemenea presedintelui să ceara CSAT să verifice daca exista ofiţeri acoperiţi în magistratură: „Ca să vă spun sincer nu cred că există ofiţeri acoperiţi, ca să vă spun foarte sincer, sper că nu există. Dar această tăcere nu face bine nimănui”, a afirmat el. Judecatorul CSM a mai precizat că toţi magistraţii au semnat declaraţii la notar pe propria răspundere prin care susţin că nu sunt nici ofiţeri sub acoperire, nici colaboratori ai serviciilor secrete.

 

CITITI SI: Horatius DUMBRAVA, membru CSM, catre IOHANNIS: Trebuie RELUATA procedura de ridicare a IMUNITATII in cazul lui Varujan Vosganian, Daniel Chitoiu, Laszlo Borbely, Vlad Cosma si Ion Stan

 

Dumbrava a subliniat faptul că a cerut, printr-o scrisoare oficială, CSAT să verifice dacă procurorii şi judecătorii au respectat interdicţia de a colabora cu serviciile secrete dar nu a primit un raspuns care sa-l multumeasca. „Era un răspuns care se contrazicea. Spunea, în primul rând, că nu e necesar să facă verificările şi, în al doilea rând, ca au făcut verificările, deşi era clar că nu le-au făcut, că declaraţiile pe propria răspundere erau la noi”, a mai spus Dumbravă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22