Horea Uioreanu, fost sef al CJ Cluj, condamnat la 6 ani si jumatate cu executare

Dora Vulcan | 12.05.2016

Fostul sef al Consiliului Judetean (CJ) Cluj Horea Uioreanu a fost condamnat la sase ani si jumatate de inchisoare cu executare, pentru luare de mita, printr-o decizie data joi de Tribunalul Cluj, anunta Mediafax. Sentinta nu este definitiva.

Pe aceeași temă

 

 

 

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Cluj, judecatorul Simona Trestian, a declarat ca au fost condamnati si doi oameni de afaceri, informeaza Hotnews.

'Tribunalul Cluj l-a condamnat pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj Horea Uioreanu la sase ani si sase luni de inchisoare cu executare. De asemenea, omul de afaceri Ioan Bene a fost condamnat la trei ani si zece luni de inchisoare cu executare, iar Vasile Pogacean la trei ani de inchisoare cu executare', a mentionat Simona Trestian.

De asemenea, consilierul judetean al PNL Ioan Petran a fost condamnat si el la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacata la Curtea de Apel Cluj in termen de zece zile.

Uioreanu a fost retinut de procurorii DNA in 2014 si apoi arestat pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

Pe 5 mai 2016, Horea Uioreanu a fost condamnat si de Curtea de Apel Cluj la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru instigare la savarsirea infractiunii de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Prin decizia Curtii de Apel Cluj, Uioreanu este obligat sa presteze, timp de 70 de zile, munca neremunerata in folosul comunitatii. De asemenea, instanta il obliga pe inculpatul Horea Uioreanu sa plateasca 25.000 lei cheltuieli judiciare in favoarea statului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22