Horia Constantinescu a demisionat din PSD după ce a anunțat că va candida la primăria Constanței

Redactia | 23.02.2020

Horia Constantinescu a demisionat din organizația PSD Costinești, după ce și-a anunțat intenția de a candida la primăria municipiului Constanța, deși PSD anunțase alt candidat.

Pe aceeași temă

Organizația locală a PSD avea pregătită candidatura la primărie a lui Decebal Făgădău, actualul primar al Constanței, iar Felix Stroe, liderul organizației a declarat în presa locală că o candidatură la primărie ar echivala pentru Horia Constantinescu cu o autoexcludere.

"Subsemnatul, Horia Constantinescu, membru al organizaţiei Costineşti, prin prezenta vă rog să luaţi act de demisia mea din această calitate, înţelegând să părăsesc rândurile Partidului Social Democrat", scrie în demisia lui Constantinescu, înregistrată la organizaţia judeţeană Constanţa a PSD și citată de Agerpres.

Constantinescu a transmis că a aflat din presă "de eventuala lui demitere", în cazul în care nu este "cuminte", drept urmare depunându-şi demisia din partid. "Consider că promovarea adevăratelor valori a rămas o prioritate pentru PSD Constanţa, iar o 'virgulă' (exprimarea staff-ului municipal) ca mine, nu are ce le căuta alături!", a spus acesta.

Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Horia Constantinescu a anunţat, pe 19 februarie, că va candida la funcţia de primar al Constanţei, menţionând atunci că "încă este membru PSD", dar că nu s-a decis ce formaţiune politică va reprezenta.

“Am luat aceasta decizie pentru a nu fi acuzat că mă folosesc de instituție și de banul public în acest demers. În condiții normale, în jurul datei de 5 martie voi fi suspendat și voi putea continua parcursul în vederea luptei electorale ce va urma. Am purtat discuții cu mai multe formațiuni politice, deoarece cred cu convinvere că acestui consiliu îi trebuie și o echipa nouă de consilieri. Da, am purtat discuția și am anunțat că voi candida, indiferent de decizia organizației. Nu cred că trebuia să cer voie! Suntem maturi, unii chiar bărbați, iar purtarea unui dialog ajută la o comunicare mai bună. Chiar dacă părășești o încăpre, nu trebuie să trântești ușa! Cel mai bun candidat să câștige! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus Horia Constantinescu săptămâna aceasta, citat de ordinea.ro.

Până la această datp, filiala Constanța și-a exprimat intenția de a merge pe mâna actualului primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău. Tocmai din acest motiv, vineri seară, Felix Stroe, liderul PSD Constanța, a declarat, în cadrul unei conferințe a partidului că o candidatură a lui Constantinescu la Primăria Constanța ar însemna autoexcluderea celui din urmă din partid.

Horia Constantinescu a fost demis de la șefia ANPC odată cu venirea liberalilor la guvernare. Premierul Ludovic Orban l-a eliberat pe Horia-Miron Constantinescu din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor pe 28 noiembrie 2019. Cu o săptămână înainte să fie demis, Horia Constantinescu, a afirmat că pregătește reorganizarea instituției, inclusiv prin obligarea unor comisari să dea concurs pentru posturile pe care le ocupă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22