Hot News: Judecat penal, Andrei Hrebenciuc le preda studentilor de la ASE teorie economica

Tudor Despina | 28.10.2015

Academia de Studii Economice (ASE) colaboreaza cu un profesor judecat penal pentru spalare de bani, complicitate la trafic de influenta si constituire de grup infractional organizat. E vorba despre Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc.

Pe aceeași temă

 

Potrivit Hot News, Hrebenciuc Jr. a depus o cerere la inceputul anului universitar in care arata ca din punct de vedere juridic are dreptul sa predea, atata vreme cat nu e condamnat.

 

Problema este ca, in 12 Octombrie, Andrei Hrebenciuc a dat urmatoarea declaratie in instanta: "Recunosc ca am fost complice la infractiunea de trafic de influenta prin punerea la dispozitie a firmei. Asta era si o metoda de spalare de bani. (...) Imi asum consecintele. Recunosc toate infractiunile". El e judecat in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

 

Suspendat din pozitia de lector la ASE in Octombrie 2014, atunci cand a fost arestat preventiv, Andrei Hrebenciuc a revenit la catedra si preda in cadrul Facultatii de Economie Teoretica si Aplicata din cadrul Academiei.

 

Potrivit sursei citate, informatia a fost confirmata de catre rectorul universitatii, Pavel Nastase. "Da, preda, pentru ca el a depus o cerere la inceputul anului universitar, in care spus ca din punct de vedere juridic are dreptul sa predea, atata vreme cat nu este condamnat. Oficiul juridic a dat ok pe cererea respectiva. Se pare ca din punct de vedere legal are dreptul sa predea", a spus rectorul ASE, Pavel Nastase.

 

Rectorul a afirmat ca "el a fost suspendat intr-adevar cand a fost arestat", iar la inceputul acestui an universitar "a depus o cerere catre noi si, in baza argumentiei, Oficiul juridic a zis ca nu putem sa ii luam dreptul de a preda. In momentul in care va fi o hotarare judecatoreasca definitiva, contractul de munca va inceta".

 

Intrebat daca este compatibila pozitia de persoana judecata care si-a recunoscut faptele (printre care si spalare de bani) cu cea de lector universitar la Academia de Studii Economie, Pavel Nastase a raspuns: "Cred ca trebuie sa asteptam hotararea judecatoreasca; probabil ca procesul se va derula mai rapid, pentru ca si-a acceptat vina".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22