HotHews: Cine sunt membrii comisiei care au evaluat teza de doctorat a lui Oprea, suspectata de plagiat

T.d. | 03.07.2015

Pe aceeași temă

“Foarte bine”, acesta e calificativul pe care l-a obtinut premierul interimar Gabriel Oprea la titlul de Doctor in Drept. Potrivit HotNews, presedintele Comisiei care a evaluat doctoratul sefului UNPR urma sa fie prezent si in Comisia care a analizat un alt plagiat: cel al premierul Victor Ponta.

Potrivit sursei citate, e vorba despre Constantin Mitrache, la acel moment prodecan al Facultatii de Drept, iar ulterior membru in comisia de doctorat care a analizat teza lui Ponta. In aceeasi comisie a fost prezent chiar Gabriel Oprea.

Dupa ce in presa au aparut informatii privind suspiciuni de plagiat in teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, Comisia de etica a Universitatii din Bucuresti a decis ieri sa analizeze situatia.

"Comisia de etica a Universitatii din Bucuresti a decis, in urma unor dovezi aparute in media, sa examineze suspiciunea de plagiat in cazul tezei de doctorat a domnului Gabriel Oprea, examinare ceruta, dar neprobata, de catre autorul sesizarii privind acest caz si adresata Comisiei.

Comisia procedeaza astfel conform regulamentului sau care cere examinarea unei suspiciuni de plagiat numai atunci cand sunt aduse dovezi in acest sens fie de catre autorul unei sesizari, fie de catre reprezentanti ai media”, transmite presedintele Comisiei, Marian Popescu, intr-un comunicat.

Gabriel Oprea este doctor in Drept inca din anul 2000. A obtinut acest titlu la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, cu lucrarea "Procedura plangerii prealabile”, realizata sub coordonarea profesorului Ion Neagu. In prezent, Gabriel Oprea este profesor universitar si conducator de doctorat la Academia Nationala de Informatii. 

Recent, in spatiul public au aparut suspiciuni privind un posibil plagiat in teza sa de doctorat.

Oprea a reactionat printr-un comunicat de presa: “Sunt un om corect, am respectat si respect legile tarii”.
 

  • Citeste pe HotNews cine sunt membrii Comisiei care a evaluat teza de doctorat a lui Oprea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22