Hotnews: Departamentul pentru lupta antifrauda verifica licitatia STS pentru extinderea sistemului de urgenta 112

Fara Autor | 25.08.2015

Pe aceeași temă

Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a cerut departamentului autohton, DLAF, să verfiice dacă sunt adevărate informațiile cuprinse în acuzațiile  furnizorului suedez Carmenta, care susține că ar exista o posibilă fraudă cu fonduri UE in licitatia organizată de STS pentru extindere a sistemului 112, scrie Hotnews.

 

Oficiali DLAF au explicat pentru Hotnews ca, potrivit regulamentului, actiunile de control se declanseaza in urma unor verificari preliminare temeinice, pentru identificarea indiciilor de frauda.

 

OLAF ar fi directionat acest caz catre DLAF, deoarece a decis, in urma unei analize preliminare, ca nu detine elemente care sa ridice suficiente suspiciuni privind o frauda cu fonduri UE in acest caz.

 

STS a atribuit, in 23 iulie, un contract in valoare de 10.224.999 lei (fara TVA) pentru modernizarea sistemului 112, catre o asociere fomata din S&T, Quality Business Solutions si firme ale grupului Teamnet International, despre care procurorii DNA sustin ca ar fi controlate indirect de catre deputatul Sebastian Ghita.

 

Aceasta a fost singura oferta depusa, iar suma finala a contractului atribuit este aceeasi cu valoarea estimata initial a contractului, arata datele publicate in 12 august in SEAP.

 

Hans Djurfeldt, presedinte si CEO al Carmenta a sustinut atunci ca singurul consortiu care a licitat, format din  S&T, Quality Business Solutions, Teamnet International si Teamnet Solutions International, nu ar avea capacitatile si drepturile de proprietate intelectuala asupra unei solutii prezente in multe parti din sistemul 112.

 

De cealalta parte, Sebastian Ghita sustine in continuare ca nu mai are nici o legatura cu Teamnet si ca "informatiile din presa care leaga numele meu si compania Teamnet sugerand ca aceasta companie este si astazi controlata sau influentata de mine sunt false".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22