Hotnews: Iohannis a propus ambasador "un bun prieten de familie"

Vlad Toma | 08.04.2016

Mihai Alexandru Grădinar, noul ambasador propus de presedintele Klaus Iohannis pentru Danemarca, care a lucrat inainte si la ambasada din Viena, ar fi un prieten de familie al presedintelui, arata Hotnews.

Pe aceeași temă

 

Conform sursei citate, viitorul ambasador este fiul unui controversat afacerist local, Ilie Gradinar, acesta conducand o companie aflata in subordinea primariei Sibiu, in perioada in care Iohannis era primar.

 

Mihai Gradinar ar fi declarat intr-un articol din presa locala, despre Klaus Iohannis, ca sunt "prieteni buni, de familie". 
 

Intrebat de ziaristii de la Monitorul de Sibiu de ce cununia sa civila a fost oficiata chiar de primarul Iohannis intr-un nou sediu al Primariei, Mihai Gradinar a spus: "Nu stiu de ce s-a facut cununia in Primaria noua. Domnul Johannis a organizat evenimentul acolo, el a oficiat si ceremonia. Suntem prieteni buni, de familie".


Ilie Gradinar era cotat in Top Forbes 2011 in topul milionarilor Romaniei, cu o avere estimata la 7-8 milioane de euro. A fost membru PSD pana in 2006.Potrivit unor surse locale citate de HotNews.ro, Ilie Gradinar trece drept unul dintre oamenii foarte apropiati de fostul primar al Sibiului: "Ilie Gradinar, zis Ilie Gigacalorie, a fost recuperat de Klaus Iohannis, l-a salvat dupa ce a plecat din PSD. Sunt legaturi foarte puternice intre cei doi. Este cea mai mare vulnerabilitate a lui Klaus Iohannis in Sibiu".

 

Hotnews mai arata ca primarul Iohannis i-a luat apararea lui Ilie Gradinar, dupa aparitia acestuia in topul Forbes: "Mi-am permis sa-l întreb pe domnul Gradinar care e situatia la topul bogatilor si se pare ca e vorba de o serie de confuzii... S-ar putea ca cineva sa fi dorit sa-l puna într-o pozitie nu foarte buna. Ca are si alte surse de venit pe care nu vreau sa le comentez, îl puteti întreba sau nu. Dar legat de persoana în cauza e vorba de erori consecutive în evaluare, pornind de la societatea din Ocna, care a fost scoasa la un pret care într-o revista a aparut de zece ori pretul si asa mai departe.Niste aberatii. Însa nu am mers pe fir si nu m-am interesat în detaliu. Conform afirmatiilor facute de domnul Gradinar, prezenta în top este aberanta si ireala”, a declarat Johannis, citat de Turnul Sfatului. 
 

Cititi articolul integral pe Hotnews.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22