Hotnews: Lobby-ul facut de Podemos pentru Ponta in 2014 a ocolit legislatia electorala

Vlad Toma | 12.09.2016

HotNews.ro scrie despre semnele de intrebare care ar exista in privinta sustinerii pe care Victor Ponta a primit-o de la lobbystii americani de la Podesta Group, cei care l-au ajutat pe fostul premier sa-l aduca pe Tony Blair in Romania, in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2014.

Pe aceeași temă

 

Conform Hotnews, relatia lui Victor Ponta cu cei de la Podesta Group ar fi continuat la alegerile prezidentiale din 2014, existand insa semne de intrebare in privinta respectarii legislatiei electorale.

 

Conform sursei citate, "fostul premier a ocolit legislatia electorala": "Serviciul de lobby pentru campania prezidentiala din 2014 nu apare in rapoartele oficiale ale candidatului Ponta pentru ca nu partidul i-a angajat pe americani, ci o firma controlata de Ghita a platit firmei Podesta Group 300.000 de dolari."

 

"O firma controlata de Sebastian Ghita, Federal Media Partner SRL, a platit 300.000 de dolari companiei americane de lobby Podesta Group pentru a-l promova pe candidatul Victor Ponta in timpul campaniei prezidentiale din 2014. Cu doua zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, lobbistii au transmis zeci de emailuri catre cele mai prestigioase institutii de media din lume cu scopul de a-i convinge pe jurnalistii straini ca Ponta este pro-american, rezulta dintr-o investigatie HotNews.ro.

 

Federal Media Partner SRL nu apare pe lista persoanelor juridice care au facut in anul 2014 donatii mari catre PSD, desi legea obliga partidele sa publice in Monitorul Oficial numele persoanelor fizice sau juridice ale caror donatii depasesc limita sumei de 10 salarii minime brute pe tara.

 

Firma ploiesteana Federal Media Partner SRL face parte din reteua de firme controlate de deputatul Sebastian Ghita, potrivit unui referat al procurorilor DNA din iunie 2015. Anchetatorii au impus sechestru pe conturile firmei Federal Media Partner, la pachet cu alte 54 de firme suspectate a fi controlate direct sau prin interpusi de Ghita  si prin care s-ar fi derulat operatiuni de spalare de bani. (Vezi detalii aici) " mai arata Hotnews.

 

Conform sursei citate, pe lista persoanelor contactate de lobistii americani in cadrul contractului incheiat cu firma controlata de Sebastian Ghita se afla zeci de jurnalisti de la institutii de presa importante: Reuters, Associated Press, Bloomberg, BBC, CNN, Al Jazeera, AFP, New York Times, Wall Street Journal si Politico.
 

Cititi articolul integral pe Hotnews.ro

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22