Huliganii de la mitingul diasporei, condamnați cu suspendare. Decizia nu este definitivă

Redactia | 31.07.2020

Judecătoria Sectorului 1 a condamnat vineri, în primă instanță, 12 persoane pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice într-unul dintre dosarele deschise pentru mitingul din 10 august.

Pe aceeași temă

Cea mai mare pedeapsă a fost de 3 ani de închisoare cu executare, primită de o persoană care mai avea o sentință într-un alt caz, însă toți ceilalți 11 inculpați, au primit pedepse cu suspendare și zile de muncă în folosul comunității.

De asemenea, trei jandarmi vor primi daune morale cuprinse între 1.000 de lei și 1.500 de lei, iar mai multi inculpați trebuie să achite daune materiale de circa 5.000 de lei firmei de salubrizare, potrivit sentinței.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

Ancheta aparține procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, iar acuzațiile sunt de ultraj și tulburarea ordinii și linistii publice. Unii dintre inculpați au și acuzații de distrugere sau de port și folosirea fără drept de obiecte periculoase, respectiv o praștie cu bile. Cei mai mulți au recunoscut acuzațiile și s-au justificat spunând că intenția lor a fost de a se apăra în fața acțiunilor jandarmilor. Au fost, însă, și inculpați care au negat acuzațiile sau care nu au făcut declarații.

O parte dintre inculpați sunt acuzați de procurori că au lovit sau au aruncat în jandarmi cu diverse obiecte, în timpul violențelor de la protestul Diasporei, alte persoane sunt acuzate că au dat foc unor toberoane de gunoi, iar în cazul a două persoane procurorii le reproșează că au aruncat sticle incendiare spre cordonul de jandarmi.

La sfârșitul anului trecut, Judecătoria Sectorului 1 a decis condamnarea a șapte persoane la pedepse între un an și 2 ani și 8 cu luni cu suspendare în dosarul agresiunii asupra Ștefaniei Nistor, femeia jandarm.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22