Hunor: Gardul construit de Ungaria va impinge ruta refugiatilor catre Croatia si Slovenia

Paul Cristescu | 16.09.2015

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a declarat ca gardul ridicat de Ungaria la granite cu Romania, in continuarea gardului construit la granite cu Serbia, ar putea ajuta Romania pentru ca ar impinge valul refugiatilor spre Croatia si Slovenia.

Pe aceeași temă

 

"Poate suna usor cinic, dar acest gard, aceasta solutie va impinge ruta catre Croatia, Slovenia, si nu catre Romania. Intr-un fel, vrand-nevrand, ne ajuta si pe noi. Altfel, s-ar putea sa ne trezim la granita Romaniei cu Serbia cu mii si mii de migranti", a declarat Kelemen Hunor, citat de ziare.com
 

Kelemen Hunor sustine ca, prin construirea gardului, se incearca blocarea imigrantilor care intra ilegal in UE : "Este o solutie individuala, arata ca Uniunea Europeana nu are o strategie, nu e pregatita, a fost luata pe nepregatite, cu toate ca se stia ca in Turcia sunt doua milioane in tabere. Nu a fost UE pregatita. Solutiile pe termen mediu si lung nu vor rezolva aceasta problema. Se pune problema daca suntem in stare sa aparam granitele, daca putem asigura securitatea cetatenilor europeni", a mai spus liderul UDMR.
 

"Avem nevoie de mult mai multa Europa, cel putin in domeniul securitatii, al apararii granitelor externe", a mai precizat Kelemen Hunor.
 

Ministrul maghiar de Externe: Ungaria va construi un gard la granita cu Romania

 

Peter Szijjarto, ministrul maghiar de Externe, a declarat, marti, ca Ungaria intentioneaza sa construiasca un gard metalic si la frontiera cu Romania: "Masura este necesara pentru ca traficantii de persoane care tranziteaza Serbia isi schimba rutele, existand probabilitatea sa se indrepte spre Romania. Gardul ar urma sa inceapa de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/Romania si sa continue pe o distanta rezonabila daca presiunea migratiei se muta spre Romania", a declarat acesta.
 

Romania condamna gestul Ungariei
 

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti, condus de Bogdan Aurescu, a condamnat ferm atitudinea autoritatilor ungare. La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca anumiti lideri maghiari trebuie tinuti inchisi si se teme ca militarii unguri ar putea deschide focul impotriva refugiatilor.

Miercuri, armata ungara - topografi si ingineri militari - a inceput masuratorile pentru construirea gardului de la granita cu tara noastra.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22