I-am cerut de șapte ori premierului să mi-l ia din minister pe omul care transmite informații la PSD

Redactia | 18.04.2021

Fostul ministru Vlad Voiculescu a afirmat, vineri seara, la Digi24, că nu a vrut să facă tot ceea ce putea să facă, pentru că „trebuie să aloci timpul necesar ca să faci lucrurile ca lumea”.

Pe aceeași temă

Fostul ministru Vlad Voiculescu a afirmat, vineri seara, la Digi24, că nu a vrut să facă tot ceea ce putea să facă, pentru că „trebuie să aloci timpul necesar ca să faci lucrurile ca lumea”. Voiculescu a acuzat din nou colaborarea cu premierul Cîțu, căruia spune că i-a cerut de șapte ori să i-l ia din minister pe „omul care îi transmitea informații lui Dragnea”, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Nu am vrut să fac tot ce puteam să fac. Un ministru poate să facă relativ multe lucruri, asta nu înseamnă că pentru orice lucru nu trebuie să aloci timpul necesar pentru ca să îl faci ca lumea. Să schimbi mulți oameni deodată poate fi o decizie politică”, a afirmat Voiculescu, întrebat despre faptul că nu a schimbat nici măcar un șef de DSP, deși a spus că toți au carnete de partid și mulți sunt slab pregătiți.

Voiculescu a acuzat că în sănătate „există o oarecare castă închisă care nu a permis oamenilor care ar vrea să se implice să intre în această castă”.

„Oriunde calci, calci pe un carnet de partid”, a mai susținut Voiculescu. El a dat exemplul șefului DSP Timiș, membru PNL, care ar fi recomandat carantinarea localităților în funcție de culoarea politică a primarilor acestora.

Voiculescu a vorbit despre colaborarea cu premierul Cîțu.

Vlad Voiculescu a relatat că l-a găsit tot în minister pe „omul care îi transmitea lui Dragnea informații” în precedentul său mandat de ministru, din 2016. Voiculescu a spus că i-a cerut de șapte ori premierului să i-l ia din minister, pentru că este înalt funcționar public și nu poate fi dislocat decât prin detașare, însă acest lucru nu s-a întâmplat. „Am mai vorbit de zece ori cu el despre asta. Domnul Cîțu mi-a promis mereu că-l mută, dar nu a făcut-o niciodată”, a susținut Voiculescu. El a prezentat și un document care să ateste solicitările către premier.

Voiculescu a mai spus că premierul nu i-a mai răspuns la telefon sau la mesaje de la incidentul de la spitalul Victor Babeș.

Fostul ministru a evitat să spună clar dacă a discutat cu Dan Barna despre „sacrificarea” Andreei Moldovan, înainte ca liderul USR PLUS să meargă la discuția cu premierul Cîțu din dimineața revocării.

„Am avut o discuție (cu Dan Barna, n.red.) despre ce ar putea să ceară premierul. I-am spus că în principiu nu văd cum ar putea premierul Cîțu să ceară lucrul ăsta, pentru că mi se pare rezonabil că, dacă ajungem la concluzia că e o eroare, putem să corectăm această eroare. A spus că cine știe poate premierul poate o să solicite lucrul acesta și i-am spus că putem discuta dacă e ceva de corectat să corectăm”, a afirmat Voiculescu.

Întrebat dacă ar fi fost de acord cu sacrificarea doar a Andreei Moldovan, Vlad Voiculescu a replicat: „Nu s-a pus problema, unu. Dacă s-ar fi pus problema, ar fi fost o decizie extrem de dificilă și ar fi fost a doamnei Moldovan”.

„Dacă cineva comite o greșeală fără rea credință, ba din contră, cu toate bunele intenții, atunci discutăm cum s-ar putea îndrepta acea eroare”, a mai afirmat Voiculescu.

Ulterior, după o pauză, Vlad Voiculescu a spus că nu ar fi sacrificat-o pe Andreea Moldovan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22