Ialomitianu: Profiturile companiilor petroliere au ajuns in paradisuri fiscale

Fara Autor | 18.01.2011

Pe aceeași temă

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca sunt semnale ca profiturile firmelor cu afaceri in domeniul petrolier ar fi fost transferate in mod ilegal in paradisuri fiscale.
"ANAF desfasoara actiuni de control sa vedem daca s-a incalcat legislatia fiscala, daca se transfera profit ilegal in alte zone, in paradisuri fiscale, pentru ca sunt unele semnale", a spus ministrul, potrivit Money.ro.
El a adaugat ca e posibil sa fie mofificata legislatia pentru a asigura o concurenta libera si pentru a evita formarea unor carteluri in domeniu, precizand ca astepta de la verficarea Consiliului Concurentei sa afle daca exista sau nu o intelegere. Ministrul a spus si ca prin modul de privatizare s-a creat un monopol.
Seful ANAF, Sorin Blejnar, anunta saptamana trecuta ca Fiscul a declansat o serie de inspectii fiscale inopinate la companiile petroliere pentru a vedea modul de formare a preturilor, profitul impozabil si inregistrarea cheltuielilor in contabilitate.
Seful ANAF a precizat ca daca vor fi constatate nereguli, cum ar fi "mutari" de pe o firma afiliata pe o alta firma afiliata, va declansa inspectie fiscala generala la compania respectiva. Blejnar nu a precizat ce masuri ar putea fi luate in urma verificarilor, dar a amintit ca o companie petroliera a primit o amenda de 55 de milioane de euro in urma unui control al ANAF.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22