Iarna in Europa: Mii de masini sunt blocate din cauza zapezii in Franta, iar in Belgia s-a intrerupt transportul feroviar

Fara Autor | 28.12.2014

Pe aceeași temă

Peste noapte, iarna a paralizat Europa de la un capăt la celălalt. Situaţia este dramatică în Alpii Francezi, unde peste 15 mii de autovehicule sunt blocate. Şi în Germania ninsorile abundente au dat peste cap traficul iar pe unele autostrăzi blocajele se întind pe zeci de kilometri, transmite TVR.

Turiştii care au sperat la un weekend la ski în Alpii Francezi au parte de o experienţă dramatică. Peste 15 mii de automobile sunt blocate între staţiunile montane. Autorităţile au decretat alertă portocalie şi au luat măsuri pentru cazarea turiştilor în săli de sport.

O persoană a murit, potrivit ministerului francez de Interne. Cei mai norocoşi, care au ajuns totuşi la hotel, au parcurs un drum de 30 de minute în aproape 12 ore.

Şi sud-vestul Germaniei a fost lovit de ninsori abundente. Lângă Stuttgart ambuteiajele se întind pe 25 de km. Şi nu doar traficul rutier este afectat.

În Belgia, autorităţile au lansat avertisment portocaliu de zăpadă şi gheaţă pentru întreg teritoriul ţării iar traficul feroviar este în multe zone întrerupt.

Şi portul Calais din nordul Franţei a fost închis din cauza vântului foarte puternic, iar în Marea Britanie mai multe aeroporturi au fost temporar închise.

Ministerul de Externe de la Bucureşti avertizează cetăţenii români cu privire la condiţiile meteo dificile din Slovenia, Germania, Franţa, Belgia şi Spania.

MAE le recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Germania să se informeze pe site-urile de specialitate pentru detalii suplimentare, cum ar fi www.wetter.de.

Românilor care vor să meargă în Franţa, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă să se informeze la numărul de telefon verde pus la dispozitie de Prefectura din Savoie 08 11 00 06 73,  sau să verifice starea vremii şi a drumurilor pe site-ul vigilance.meteofrance.com

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22