ICCJ: Alina Bica si Dorin Cocos, arest la domiciliu pe durata judecarii dosarului Bica 2. Decizia nu este definitiva

M. B. | 14.04.2015

Pe aceeași temă

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți ca Alina Bica și omul de afaceri Dorin Cocoș să fie judecați în stare de libertate în așa-numitul dosar Bica 2.

 

Decizia nu este definitivă, DNA putând face recurs. Dacă recursul va fi respins, cei doi vor fi arestați la domiciliu.

 

Omul de afaceri Dorin Cocoş mai are emis pe numele lui un mandat de arestare la domiciliu, în dosarul Microsoft, iar fosta șefă a DIICOT mai este arestată la domiciliu în dosarul Bica 1.

 

În acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocoş şi Ionuţ Mihăilescu sunt arestați preventiv, Alin Cocoș – în arest la domiciliu, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu se află sub control judiciar.

 

Alina Bica este acuzată de luare de mită, favorizarea infractorului și abuz în serviciu, Dorin Cocoş -trafic de influenţă şi dare de mită, fiul său, Alin Cocoş - pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită, iar Florentin Ionuţ Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica - pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită.

 

Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuzul în serviciu al Alinei Bica. Aceasta, pe când era șef al DIICOT, a dispus printr-o ordonanță, cu încălcarea prevederilor legale de competență, admiterea solicitării inculpatului Videanu Adriean și a ridicat sechestrul asigurator. Potrivit CPP, soluționarea cererii era de competența judecătorului de drepturi și libertăți și nu cea a procurorului șef al DIICOT.

 

Bica ar fi primit, în mod indirect, prin intermediul consilierului Mihăilescu Ionuț Florentin și în cote parți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați situat în Snagov, județul Ilfov. Terenul recompensa P validarea pe care Bica Alina Mihaela a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) și care a corespuns interesului inculpaților Cocoș Dorin și Cocoș Alin, în legătură cu dosarul de despăgubire nr.22714/FFCC având ca obiect suma de 377.282.300 lei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22