ÎCCJ cere cercetarea conducerii IPJ Prahova pentru că nu a adus un martor în dosarul lui Ghiță

Redactia | 03.06.2019

Curtea Supremă a cerut chestorului Ioan Buda, șeful Poliției Române, cercetarea administrativă a conducerii IPJ Prahova pentru că timp de 4 luni nu a adus un martor în dosarul lui Sebastian Ghiță.

Pe aceeași temă

E vorba de dosarul în care fostul deputat PSD Sebastian Ghiță este cercetat alături de fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.

”A devenit Romania stat federativ și în Prahova nu se mai executa mandatele de aducere?”, a spus judecătorul Iulian Dragomir, vicepreședinte al Curții Supreme, care a condus luni completul de cinci judecători în care este judecat fugarul Sebastian Ghiță, scrie G4Media.

Cercetarea va fi făcută, după caz, de corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sau al Inspectoratului General al Poliției Române, se spune în adresa citată.

Martorul Iulian Tănase trebuia adus cu mandat de politiștii prahoveni, ceea ce nu s-a întâmplat nici la termenul din 4 februarie, nici la cele din 4 martie, 1 aprilie și 11 mai.

Tănase a fost cerut ca martor de procurorul DNA după achitarea lui Ghiță și Bădescu la instanța de fond.

De asemenea, martorul Iulian Tanase, finul lui Bădescu și unul din denunțătorii din dosar, a fost amendat de instanță cu 3000 de lei, pentru că, deși a semnat procesul verbal de citare, cinci zile mai tarziu și-a cumpărat bilet de avion pentru o perioadă în care e cuprinsa și ziua audierii.

Curtea Supremă a mai avut o tentativă de amendare a șefului IJP Prahova, dar a renunțat după ce a aflat că martorul nu putea fi adus pentru că nu se afla la domiciliu.

Sebastian Ghița și Iulian Badescu au fost trimiși în judecată de DNA, în vara anului 2015, pentru luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani. Procurorii spun că Bădescu, ca primar al Ploieștiului, instigat de Ghiță, ar fi acordat clubului sportiv susținut de acesta, Asesoft Ploiești, o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local de 1.500.000 de lei.

Pentru această finanțare, Bădescu i-ar fi cerut și ar fi primit de la Ghiță, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de omul de Ghiță, o casă în Ploiești de 1.041.600 de lei, la care ar fi contribuit și Bădescu dar numai cu 124.000 de lei.

Ghiță și Bădescu au fost achitați în faza de fond a procesului, dar procurorii DNA au declarat apel.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22