ICCJ: Dragnea, întâmpinat cu cătuşe de protestatari. Reproşuri legate şi de cazul Belina

E.b. | 03.10.2017

Liviu Dragnea, liderul PSD, a venit marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se desfășoară procesul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman.

Pe aceeași temă

 

La intrarea în sediul instanței, Dragnea a fost întâmpinat de mai mulţii protestatari, care i-au reproșat implicarea în dosarul Belina.

 

Dragnea nu a dorit să dea declarații jurnaliștilor, în timp ce protestatarii strigau: "Justiție, nu corupție!", conform Agerpres.

 


Liviu Dragnea, președintele PSD, a fost întâmpinat marți cu cătușe demai multe persoanei la intrarea în sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție. El a mers pe jos de pe o stradă din apropiere, moment în care câțiva oameni - dintre care unul cu cătușe - l-au apostrofat „Infractorule!”, „La pușcărie, hoțule!” au fost dintre cuvintele pe care aceștia i l-au adresat, conform Digi24.

 

 

***********************

 

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

 

În același dosar a fost trimisă în judecată și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimiși în judecată mai mulți angajați de la DGASPC Teleorman.

 

DNA susține că Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman.

 

Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, și Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcția de referent. Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22