ICCJ menține sechestrul instituit în dosarul Tel Drum. Contestatia lui Dragnea, respinsa

Redactia | 10.10.2018

​ÎCCJ judecă miercuri cererea liderul PSD, Liviu Dragnea, de ridicare a sechestrului dispus de procurori în dosarul Tel Drum. Judecătorii au respins o solicitare similară formulată la sfârșitul anului trecut.

Pe aceeași temă

 

UPDATE  Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins contestația lui Liviu Dragnea la sechestrul pe avere dispus de DNA în dosarul Tel Drum, astfel că președintele PSD rămâne cu măsura asiguratorie, anunță Mediafax.

 

În dosarul Tel Drum, aflat încă pe rolul DNA, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, de fraude europene și abuz în serviciu, fapte pe care le-ar fi comis când era președintele Consiliului Județean Teleorman, în perioada 2000-2012.

 

Liviu Dragnea a depus contestația pe 2 octombrie, iar judecătorii au stabilit un prim termen, pe 10 octombrie.

 

DNA a pus sechestru asigurator până la concurenta sumei de 127.547.366 lei, aproximativ 28,2 de milioane de euro, prejudiciul reținut în cazul liderului PSD.

 

În vederea recuperării prejudiciului reţinut în cauză, s-a instituit sechestru asigurător asupra bunurilor identificate până în prezent, după cum urmează: un teren situat în municipiul Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, cu suprafaţă de 2.913 mp şi construcţie aferentă acestuia, un apartament situat în Turnu Măgurele cu suprafaţa de 80 mp şi două autoturisme (Skoda Superb şi BMW X5)", preciza, în noiembrie 2017, DNA.

 

Conform aceleiaşi surse, s-a mai instituit sechestru asupra sumei de 630.000 de lei dobândită prin promisiune de vânzare-cumpărare, asupra sumei de 280.000 lei dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 şi 2016 în baza unui contract de închiriere, asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în patru conturi bancare deţinute de Liviu Dragnea, precum şi asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului de către terţe persoane.

 

În ultima categorie intră, potrivit DNA, inclusiv sumele de 80.710 euro şi 460.110 lei datorate de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum şi suma de 10.500 de lei datorată de "organizaţia judeţeană Teleorman a unui partid".

 

"De asemenea, s-a instituit sechestru şi asupra acţiunilor şi părţilor sociale deţinute în cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmează a fi identificate. În acest moment, măsura sechestrului este în faza de executare, fiind făcute demersuri pentru identificarea altor bunuri până la concurenţa sumei de 127.547.366,34 lei", mai precizează DNA.

 

Procurorii anticorupţie au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din dosarul "Tel Drum".

 

Tot astazi au termen primul patron al firmei Tel Drum, Marian Fiscuci, si cumnatul acestuia, fostul deputat PSD Adrian Simionescu, judecati pentru evaziune fiscala.

 

Procesul acestora este in faza de camera preliminara unde sunt ridicate mai multe exceptii. Asta dupa ce Inalta Curte a decis excluderea a zeci de interceptari si filaje din acest dosar.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22